2016.01.09. 13:55:20 7723 206

Vajon miért nem sikerül az új(évi) diétád? – Talán ezek miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megfogadtad, de ami a legjobb, el is határoztad! Sőt, azt is eldöntötted, hogy idén sikerülni fog. Idén le fog menni az a pár kiló plusz, amit tavaly (tavalyelőtt, azelőtt, esetleg azelőtt) maradt rajtad. Eddig mindig nekiálltál az év elején diétázni, de valami apróság miatt mégsem sikerült.

Sikertelen diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sikertelen diéta

Talán a lent felsoroltak valamelyike, esetleg mindegyike közrejátszott ebben a kis kudarcban, úgyhogy idén légy figyelmes és felejtsd el a következő tévhiteket.

Mindennek csak a felét

Vagyis csak annak edd meg a felét a tányéradról, amit igazán szeretsz, a többivel ne törődj. Azért ezt senki nem gondolta komolyan, ugye? A zsíros húsok, a majonézes saláta, a kedvenc sütid felét edd meg, mert azt szereted, a friss, esetleg párolt zöldségeket nyugodtan hagyd ott, mert az úgysem a kedvenced? Vicces lenne… A diéta nem arról szól, hogy kevesebbet, sokkal inkább arról, hogy ezután más jellegű ételeket eszünk, ami elsősorban az egészségünknek tesz jót.

Lemondok az alkoholról, de így többet ehetek

Sajnos, téves ez az elképzelés is… Ugyan az alkoholból származó kalória így nem kerül be a szervezetünkbe, viszont ez nem azt jelenti, hogy máshonnan feltétlenül pótolnunk kellene azt. És ugye, az alkohol csupán élvezeti cikk, kiesését nem kell naponta helyettesítenünk semmivel…

Ha egész nap alig ettem, este lelkiismeretfurdalás nélkül ehetek bármit

Hm, jól hangzik, de sajnos nem így van… Nemhogy karcsúsít, inkább hizlal ez a „módszer”. Ha egész nap nem eszel, az anyagcseréd felborul, a szervezetd tartalékolni kezd. Este persze egy nagy adag kalóriát „dobsz be”, amit a tested aztán raktároz is szépen. Úgyhogy fogyást egyáltalán ne várj ettől a dologtól. Erre rátesz még egy lapáttal, hogy az egész napos éhezéstől még a kedved is rossz lesz.

Ebéd után egy finom kávé segít a kalóriaégetésben

Némi igazság van abban, hogy a kávé beindítja a zsírégetést, ám ahhoz jóval nagyobb mennyiséget kellene fogyasztanunk. De nemcsak a kávé kis mennyiségével van a gond. Nyilván a fekete italhoz adott cukor, tejszín esetleg más jellegű krémesítő sem járul hozzá a súlycsökkenéshez.

Hogy fogyjak, sok gyümölcsöt kell ennem

Hát ez részben megállja a helyét, ám nem mindegy, milyen gyümölcsöket fogyasztunk! A magas cukortartalommal bírókat például inkább kerüljük diéta idején, mert hirtelen megemeli a vércukorszintünket, ami aztán hamar visszaesik, és újra ránk tör a farkaséhség. A gyümölcsfogyasztás egy főétkezéshez kötve például kitűnő választás lehet.

Egy kisebb adagtól még nem érzem magam jóllakottnak

Pláne, ha tudod, hogy akár sokkal nagyobbat is kaphatnál valamelyik kedvencedből. Szóval, a „többet kíván a szemed, mint a szád” tipikus esete a mai napig fennáll. Valójában a kisebb adaggal is beérné a pocakod, de ha egyszer még ott van annyi (főként a szemnek oly csábos) finomság.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!