2020.06.19. 14:24:31 8721 269

Űzd el a sötét karikákat a szemeid alól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szemek alatti sötét karikák oka lehet az örökös fáradtság, kimerültség, lehet a genetika, de akár komolyabb betegséget is jelezhetnek. Ha a betegséget, mint kiváltó okot kizártuk és alvásra sincs lehetőségünk több időt szánni, azért még nem kell beletörődnünk a karikáink jelenlétébe!

Fáradt szemek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt szemek

Mikor betöltötte az ember a huszonötöt – esetleg évtizedekkel ezelőtt- bizony a reggeli arca már nem ugyanaz, mint a délutáni. A sötét, szem alatti karikák fáradtnak, betegnek, idősebbnek láttatják az embert, így nem csoda, ha nem akarjuk, hogy ott legyenek.

Először járjunk utána, hogy kerülnek oda!

Krónikus fáradtság és kialvatlanság az egyik leggyakoribb ok, de állhat a hátterében allergia, vesebetegség, pigmentációs zavar, túlzott napozás, vagy egyszerűen csak a bőröregedés miatt elvékonyodó bőr. Ha tehát a rutin kivizsgálásokon minden rendben van, de a karikák még mindig ott vannak, indulhatnak a javító intézkedések!

Alvás – magasabb szinten

Mivel az egyik leggyakoribb oka a sötét karikáknak az alváshiány, így ezt érdemes megpróbálni kiküszöbölni. A napi 8 órát próbáld belőni, pláne, ha nyugtalanul, ébredezve alszol, fontos, hogy legyen ideje a szervezetnek regenerálódni. Összességében ilyenkor a kialvatlanság miatti sápadt bőr az oka annak, hogy sötétebbnek látszik a szemünk alatti bőr. Hasznos lehet, ha magasabb vagy több párnát választasz az alváshoz, ekkor a szemek reggeli puffadtságát is lejjebb tornázhatod. Persze csak akkor, ha így is tudsz kényelmesen aludni – egy nyak vagy hátfájást nem biztos, hogy megér.

A nyugodtabb alvásért érdemes teljesen besötétíteni, aromaterápiás illóolajakat alkalmazni és kizárni a zavaró tényezőket.

Hideg borogatás – uborka, krumpli és evőkanál

Van, hogy a szem alatt kitágult hajszálerek okoznak színeltérést, amit a hideg borogatás az érösszehúzó erejével old meg. Nem kell feltétlenül vizes borogatást alkalmaznod, ha kényelmetlennek találod. Egy-egy szelet kígyóuborka vagy nyers burgonya is kellemesen hűsítő hatással lesz, ráadásul viszonylag hosszan hideg marad. A népi hagyományok a burgonya-borogatást enyhe szemgyulladás esetén is javasolják, például, ha hegesztésbe pillantott az ember. Behűtött evőkanál szintén remek instant megoldás, ha szemet kell hűtenünk.

Koffeint a szemnek!

Meleg vízbe áztatott fekete tea filter, alaposan visszahűtve segítséget nyújthat. Öt percre tegyél 1-1 filtert behunyt szemeidre, majd mikor letelt alaposan öblítsd le hideg vízzel. A koffein tartalom felpörgeti a helyi vérkeringést, így szinte varázsütésre lesz jobb helyzet karika ügyben!

Hatóanyagokkal

Mandulaolajat E-vitaminnal keverve éjszakai szemkörnyékápolót kapunk. Masszírozzuk a szemkörnyékbe óvatosan, majd reggel öblítsük le. Néhány nap után látványos a változás. Ha nem kívánunk otthon kotyvasztani, akkor is érdemes ezeket a hatóanyagokat előnyben részesítenünk a szemkörnyékápoló termék választásakor. E-vitamin, mandulaolaj, aloevera vagy koffein legyenek az összetevők első szereplői között. Az összetevők felsorolási sorrendje ugyanis aszerint kerül feltüntetésre, hogy miből mennyit tartalmaz az adott krém. Tehát, ami az első helyre került, abból van a legtöbb, ami a végén kullog, azt pedig csak kis százalékban találjuk meg az adott termékben!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...