2023.07.25. 08:30:00 5992 194

Útmutató a tökéletes Crepes elkészítéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A palacsinta nem csak egy desszert, hanem a nagyinál töltött nyarak édes íze is, valamint a sikertelen próbálkozások utáni siker íze is: végre sikerül a levegőben megfordítani! Azonban ahogy a mi palacsintáknak, az amerikai, a japán és a francia palacsinták sütésének is megvannak a maga praktikái.

Crepes friss eperrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Crepes friss eperrel

Tudtad, hogy a Crepes tésztáját jobb hűtés után kisütni? De nem szabad a tészta összeállítása után egyből betenni a hűtőszekrénybe, mivel a lisztben található gluténszálak rendes kötéséhez kell még némi idő. Ezért jobb várni bő fél órát, majd csak ezután hűvösre tenni.

Praktika a tészta összeállítása közben

A hagyományos crepes receptek külön nem taglalják, de érdemes annyival több időt szánni az elkészítéséhez, hogy a szükséges mennyiségű vajat megbarnítjuk. A barnított vajtól ugyanis még finomabb ízű palacsintákat kapunk.

Barnított vaj készítése:

Az egyforma kis kockákra vágott vajat serpenyőben felmelegítjük, majd miközben a felesleges nedvesség elpárolog belőle, elkezd karamellizálódni. Folyamatos kevergetés mellett dióbarna színt kell, hogy kapjon, de még mielőtt odaégne gyorsan vegyök le a tűzhelyről és öntsük át egy hőálló tálba.

Praktikák sütés közben

A palacsintákat lehet, hogy megfelelő egy kevés növényi olajon megsütni, de a francia palacsintának sokkal jobban áll egy kevésbe vaj. Az olvasztott vajjal körbefuttatott serpenyőt töröljük át papírtörlőkendővel, hogy a felesleges eltávolíthassuk.

A kellő állagúra javított tésztát ne próbáld meg túlságosan felforrósított palacsintasütőben kisütni, mert a túl forró felületen nem lehet kellő vékonyra elfolyatni, és még apró lyukacskák is keletkezhetnek a tésztában a sütés során.
A tökéletesen egyenletes crepes érdekében a felmelegített sütő alatt inkább csak közepes láng égjen.

Ha pedig a legfinomabb crepes recepteket szeretnéd meglelni, nem is kell nekiállnod a keresgélésnek, elég csak ide kattintanod!

Forrás: chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.