2022.02.07. 15:16:46 6830 240

Unod a telet? Varázsolj magadnak tavaszt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már néhány napja tűkön ülsz, mert lassan vége a télnek, de még mindig borzongva lépsz ki az ajtón a jeges szélbe. Ismerem az érzést. Ilyenkor szinte már a napokat, sőt, az órákat számoljuk, mennyi van még hátra a zord időszakból. Nagyon rosszul esik, amikor arra ébredsz reggel, hogy még mindig nem süt hétágra és melegen a nap. A kedved is teljesen szétcsúszott már, mert minden energiatartalékod a végét járja. Van remény. Ha odakint még mindig a havat látod az ablak előtt, akkor kapd össze magadat, és varázsolj egy kis tavaszt a lakásodba. Mondom a tippeket!

Tavaszias hangulat az ablakban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszias hangulat az ablakban

Pakold el végre a téli dekorációt. Azt hiszem itt az ideje váltani. Karácsony elmúltával nem érdemes őrizgetni a télies lakásdíszeket, mert már csak a szomorkás nosztalgia sugárzik belőlük. Rakd őket szépen a dobozaikba, hogy jövő télig elő se vedd őket. Huss tél! Ég veled! Varázsolj tavaszi színeket magad köré! Ha kint még nem is süt elég erőteljesen a nap, de talán már kicsit hosszabbak a nappalok. A színeknek óriási hatásuk van a lakás hangulatának a kialakításában. Bármilyen "tavasziasítást" ezzel érdemes elkezdenünk. Nem szabad visszafognunk magunkat. Itt nem lehet elég élénk árnyalatokkal kísérletezni. Elővehetjük a merész és vidám színeket. Ilyenkor nincs túl sok rózsaszín vagy elég élénk sárga és zöld.

A légies és könnyű anyagok válthatják le a plüss és meleg színben pompázó takarókat, plédeket. Búcsút mondhatunk a téli kuckózásnak. No, azért ne tegyük őket még messzire. Legyenek kéznél, egy-egy hűvösebb estén még magunkra húzzuk őket, de már ne ez határozza meg a lakásunk alaphangulatát. Az ágyneműdet is érdemes vidám, tavaszias és könnyű anyagúra cserélned. A friss és üde, illatos ágyneműben már virágos álmok várnak. Ha nehéz és sötétebb színű függönyöd van, nyugodtan tegyél fel helyette áttetsző vagy csipke anyagút. Drasztikusan változni fog az összhatás.

Mi jut először eszedbe a tavaszról? Szinte azonnal a friss virágillat. Igaz? Dobd fel egy frissen vágott virágcsokorral az otthonodat. Keresve sem találnál jobb tavaszi dekorációt egy nárcisz-, vagy tulipáncsokornál. Ha nincs kerted, akkor irány a helyi piac. De a nagyobb áruházakban is kapható már ilyenkor frissen vágott tavaszi virágcsokor. Minél több a növény a lakásodban, annál jobban fogod érezni magadat. Legnagyszerűbb szürkeségűző ellenszer a virághagyma-hajtatás. A jácint dús, színpompás virágzata látványnak is szívderítő, az illata pedig különösen gyógyító erejű a léleknek. A gyerekekkel érdemes például fűfejeket nevelgetni. Nem csak felvidít, hanem friss zöldjével vár bennünket minden reggel, amikor ellenőrizzük a "hajnövekedést". Nagyobb hipermarketekben megvásárolhatók, de még jobb móka sajátkezűleg elkészíteni őket. Nem kell más hozzá, mint egy régi harisnya, némi faforgács és természetesen fűmag. 3-4 napon belül már láthatjuk is az első hajszálakat.

Hasonlóan egyszerű ötlet, néhány gyümölcsfa ágát vízbe tenni. A meleg lakásban hamar virágba borulnak. Szinte azonnal tavaszi hangulattal árasztják el a környezetüket. Gyümölcsfa mellett a barka vagy az aranyeső ágat is nevelgethetünk. A tojáshéj például remek váza lehet apróbb ágakhoz, pici virágokhoz is. Tojáshéjakban palántát is nevelhetünk. Ezeket aztán héjastól is kiültethetjük a szabad földbe. Akár konyhakerti fűszernövényeket is nevelhetünk így. Nagyon sokat tud dobni a hangulaton, ha a lakásban áradnak a friss, tavaszra emlékeztető illatok. Ezt a vágott virágokon kívül úgy tudjuk elérni, ha a téli illatgyertyákat, illatosítókat gyümölcsös, virágos gyertyákra cseréljük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!