2019.12.03. 17:11:14 12802 389

Unalmas a töltött káposzta? Ugyan, dehogy! Tekerd újra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy remek ötletet kaptunk egyik olvasónktól, aki a klasszikus töltött káposztát háromféleképpen is elkészíti karácsonyra, persze mindezt egy fazékban! Mi a trükk, és miért lesz ez életed legjobb töltött káposztája? Eláruljuk a cikkben.

Savanyú káposzta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Savanyú káposzta

Sajnos nevet egyelőre nem kaptunk olvasónktól, - reméljük, hogy hamarosan az is megérkezik- , de ez az ötlet a töltött káposzta újragondolásához fantasztikus, így szeretnénk mindenkivel megosztani a levelét:

„Nagyon unalmas már a töltött káposzta? Na jó, megesszük egyszer egy évben, de mire a fazék aljára érünk addigra azért elfogy az érdekessége. Gyerekkoromban három libát vágtunk karácsonykor, és a töltött káposzta is libamellből készült- ez adta az ötletet a változatos töltött káposztához. Három féle darált húsból készül. Lehet sertés lágyékos, marha , és libamell - de pulyka alsó comb vagy akár markánsabb vadhús (például muflon).

A háromféle húsból külön - külön készítem a tölteléket és minden húshoz más fűszereket adok.

Rizs vagy árpakása vagy bulgur kerül bele egységesen vagy minden húshoz más. Előveszem a nagy fazekat és rétegezem: szalonna szelet , füstölt hús - savanyú káposzta majd valamelyik, harasztba csomagolt töltelékem.

Az alsó réteget megszórom liszttel és pirospaprikával.

A sorrend lehet minden évben más, miként a húsok is - a fűszerezést a húshoz igazítom.

A felső réteg töltelékre kerül még apró káposzta levél, majd felöntöm vízzel és mehet a kemencébe ( gáz vagy elektromos sütő, tűzhely vagy csikósparhert is megfelel - ahogy évtizedek alatt változott a konyha).

Főzöm lassan, kb. három órát.

Apró trükköm: minden töltelék féléből egy kicsi kóstoló elhelyezése a felső rétegben.

Ha nem készítjük túl gyakran, akkor biztosan nem lesz unalmas, sőt, meglepetésnek is nagyon jó.“

Karácsonyi receptjáték

Neked is van egy jó kis recepted? Küldd be a karácsonyi receptjáték keretein belül a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és nyerj akár 1.000.000 Ft nyereménynövelést és hajts rá az akár 10.000.000 Ft-os fődíjra is! Részletek>>](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ha-karacsony-akkor-receptjatek-a-proaktivdirekten-nyerj-plusz-1-000-000-ft-ot )

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...