2017.09.08. 10:25:20 11910 308

Újra tiszta a termosz – Tuti tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Itt van az ősz, itt van újra”, és vele együtt lassan megérkezik a forró tea időszaka, amikor is, ha tehetjük, mindenhova magunkkal vinnénk egy termosznyi meleg teát. És persze, ha fárasztó, hosszú nap áll előttünk, akkor kávét rejtünk a melegen tartó hengerbe. Este gyors mosogatás, hogy másnap újra bevetésre készen álljon a termoszunk.

Termosz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Termosz

Általában nem csinálunk túl nagy ügyet a termosz kitakarításából, egy kis meleg víz, egy kis mosogatószer, némi lötykölés és már kész is. Így valamennyire nyilván tiszta lesz a termosz, de sajnos egy idő után a kávé, illetve tea kevésbé áldásod hatását is megtapasztalhatjuk: mind a színük, mind az illatuk a termoszban, annak falán marad, megszínezi, "megillatosítja" azt.

Van megoldás – de nem ingyen…

Természetesen léteznek ehhez jó szerek, amik újra tisztává, szagtalanná varázsolják a kis hengert. Ám ezek egyrészt drágák, másrészt – ha Nálad ez is szempont – a környezetnek sem tesznek kifejezetten jót, mert használatukkal még több szennyező anyag juthat a földbe, vízbe, levegőbe. Akkor mit tegyünk?

Van megoldás – szinte ingyen!:-)

Nem is hinnéd, milyen könnyen és egyszerűen, ráadásul olcsón, és a környezetet is kímélve megszabadulhatsz a termoszban „terjengő” kávé-, illetve teaillattól! Csak végy egy burgonyát, szeld apró darabokra. Most töltsd meg a termoszt vízzel, és rakosgasd bele a hengerbe a krumpli darabkákat. Hagyd állni egy éjszakát, és hagyd, hogy a vízben ázó apró zöldségdarabok megoldják a problémát. Másnap reggelre szép tiszta termosz vár Rád. Ne felejtsd el átöblíteni. ;)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így lesz a régi üvegvázából a nyári dekor éke!

Habár a nyári virágok színei kevésbé színpompásak mint tavaszi társaik szirmai, nincs is szebb egy réti virágokból kötött bokrétánál. A rusztikus csokrok hozzájuk illő vázában mutatnak a legjobban, de szintén egy kidekorált befőttesüvegben mutatósak, ha az a milliőhöz passzol. Most megunt, régi üvegvázáinkat is leporolhatjuk a nyári dekorációnk felfrissítéséhez.

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.