2017.01.06. 12:00:10 9023 267

Újévi fogadalmak, amiket talán be is tudsz tartani
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be őszintén, a legtöbb újévi fogadalom január első hete után felejtésbe merül: alább hagy a lelkesedésünk vagy felülkerekednek a hétköznapok, és kiemlékszik már arra, hogy mit fogadtunk meg szilveszterkor… Az is gátló tényező lehet, ha nehezen kivitelezhető a tervünk. Ezeket az apró, egészséges életmóddal kapcsolatos változtatásokat, azonban könnyen be fogod tudni tartani.

Egészséges étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges étkezés

Nemcsak az újév napján vághatunk bele egy számunkra egészségesebb életmódba, hanem évközben bármikor, mégis, ilyenkor, év elején nagyobb elhivatottságot érezhetünk, amit érdemes kihasználni, és valóban kivitelezni néhány változtatást!

1. Több zöldség és gyümölcs

Az vagy, amit eszel. A mondás igaz, persze nem szó szerint kell érteni. Rengeteg betegség, hangulatingadozás stb. kiinduló pontja az étkezésünk. Sok kórt megelőzhetünk, ha naponta 5 adag zöldséget és gyümölcsöt elfogyasztunk, és ellátjuk a szervezetünket a szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal, antioxidánsokkal. Ezekből a természetes a legjobb, de rendszeresen kell ezeket fogyasztani. Egy fogyókúra vagy egy diéta lehet, hogy nehezen menne, de ezt talán be fogod tudni tartani. Az alábbi cikkünk sokat segíthet benne.

Cikkajánló: Hogyan egyél meg napi 5 adag zöldséget és gyümölcsöt?

2. Ne fogyassz gyorsételt!

A gyors étkezdék helyett inkább menj be egy helyi, kockás terítős kifőzdébe, kisvendéglőbe. Jobban fogsz járni. Ha sokat van úton, legyen nálad dió vagy mogyoró, banán, alma, elegendő folyadék, és máris kiküszöbölheted, hogy betérj ezekre a helyekre. Ez is egy teljesíthető fogadalom az új évre. Néha-néha persze, amikor éppen arra az ízre vágysz, befuthatsz egy burgerre valahova, de ez ne legyen rendszeres.

3. Egészségesebb nasik

Eddig a csoki volt az életmentő nassolni való a munkahelyeden? Tarts egészséges nasi-napokat, amikor csupa olyan dolgot eszegetsz tízóraira, uzsonnára, ami jót tesz neked. Gyümölcsök, müzliszelet, étcsokoládé, répahasábok stb.

Cikkajánló: Edd magad szépre – egészséges nassolni valók

4. Ne igyál cukros üdítőket

Ezek az üres kalóriák csak foglalják a helyet a gyomrodban az értékes ételek, italok elől. :) Fogyassz több vizet, teát, frissen préselt vagy facsart leveket. A kólát hagyd meg speciális alkalmakra. Eddig napi szinten csak cukros üdítőket fogyasztottál – lehet, hogy ezzel az egy változtatással sikerül lefaragni a kilóidból.

Cikkajánló: Mikor igyunk teát, mikor kávét és mikor juice-okat?

5. Egyél reggelit mindennap

A reggelek általában nagyon pörgősek, így nem mindig sikerül megreggelizni, sőt, nem is érzed magad éhesnek? Nem baj, legyen otthon valami, amit legalább magaddal tudsz vinni. Például müzli szelet, sajt, ivójoghurt, egy kis keksz, banán, előző este elkészített szendvics. Kelleni fog az energia délig!

6. Ne edd túl magad!

Gyakran degeszre eszed magad, s utána mozdulni sem bírsz. Néha jól esik az embernek, de amikor túlságosan jól lakunk, az energia többsége az emésztéshez kell, és nem bírunk gondolkozni, dolgozni, ráadásul gyűlnek a fölös kalóriák is, mely összességében elhízáshoz fog vezetni. Egy egészen barátságos újévi fogadalom lehet azonban, ha csak annyit ígérsz meg magadnak, hogy nem eszel többet a kelleténél.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...