2024.04.02. 15:40:54 5355 207

Új óriásbábokat mutatnak be Szegeden
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új óriásbábokat mutatnak be április 7-én, vasárnap délután Szegeden, a hatalmas figurákat az ország bábszínházainak munkatársai készítik el az előző napokban.

Színház Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színház Fotó:123rf.hu

A Kövér Béla Bábszínház óriásbábjai az elmúlt években elmaradhatatlan résztvevőivé váltak a város gyermekeket megszólító szabadtéri rendezvényeinek. A több színész által mozgatott ponttyal, kérésszel, sirállyal vagy az egykor folyami áruszállításra használt bőgőshajót formázó óriásbábbal rendszeresen felvonulnak Szeged utcáin, fesztiváljain. A hatalmas bábok gyűjteménye most több újabb darabbal bővül.

A Kövér Béla Bábszínház április első hetén helyszínt ad az ország összes bábszínházából érkező bábkészítőknek, bábtervezőknek, akik négynapi munkával óriásbábokat készítenek, a Tisza eredetéről szóló mondákat alapul véve. A szakmai workshopot Kocsis Eszter, Hoffer Károly és Palya Gábor tervezők vezetik, a részt vevő alkotók szakmai fejlődését és a bábkészítő szakmában dolgozók együttműködését erősítve.

A bábművészek az elkészült figurákkal vasárnap játékos, közösségi eseményre invitálják a szegedieket és a városba látogatókat. A Móra Ferenc Múzeum elé érkezők nem csupán nézői lesznek a különleges produkciónak, mivel a színészek a közönség közreműködésével teremtik meg a Tiszát. A közösen létrehozott folyót az óriásbábok feltűnése változtatja meg: megérkezik egy csacsi, aki kijelöli a Tisza medrének vonalát, amely ettől lesz csak igazán kanyargós. Besétál a két szépséges, könnyező leány, a Szőke Tisza és a Fekete Tisza, de még óriás medvék is előbukkannak, és megborzolják a folyó sodrását. Az előadás valóban a közönséggel együtt jöhet létre, a nézők az óriásbábok megjelenésére hol haragvó, hol lágy Tisza folyót alkotnak.

A program nemcsak az ország bábszínházai közös projektjének záróakkordja lesz, hanem más szegedi művészek is bekapcsolódnak majd. A bábok megérkezését Gajda Ámos szaxofonjátéka kíséri, a téren pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvósai adják a Tisza aláfestő zenéjét Dubóczky Gergely vezénylésével.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...