2024.09.01. 12:36:49 4800 177

Új karrier idősebb korban? Nem lehetetlen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan úgy vélekednek, hogy az idősebb korba lépő emberek többsége arra vágyik, hogy kipihenje a „végleg” maga mögött hagyott aktív éveket, és ideje hátralévő részét elmélkedéssel, szemlélődéssel, visszavonultan élje. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mivel kívánja tölteni a rendelkezésére álló életidőt, közöttük pedig akadnak olyanok is, akik a „legjobb éveket” nem engedik elköszönni a fiatalság elmúlásával.

Munka idősebb korban Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munka idősebb korban Fotó:123rf.com

„A korunkbeli emberek a maguk mögött hagyott több évtizedes élettapasztalattal számos munkakörben helyt tudnak állni. Mindez kiegészül a jobb önismerettel, az elért sikerekkel… Ránk, a sokat tapasztaltakra ma már igen nagy a kereslet…” - jegyezte meg a sokakat motiváló professzionális blogger és szabadúszó író, Dena Kouremetis a Psychology Today felületén.

Amennyiben az április óta nagy lendületet vett felmondások arányát vesszük figyelembe talán a fenti állítás is más fénytörésbe kerülhet. A Resume Builder adatai szerint a munkavállalók 28 százaléka hagyta ott idén a munkahelyét elsősorban az alacsony fizetéssel és a munkamóddal, a juttatások hiányával, a stresszes munkakörnyezettel való elégedetlenségének adva hangot ezzel. A Novoresume meglátása szerint viszont ez a felmondási hullám egyúttal magával hozza sokak régóta dédelgetett vágyát, és utat nyit a karrierváltás lehetőségének.

Mint kiderült: a 45 év feletti munkavállalók 11 százaléka szeretne karriert váltani. A megkérdezettek 82 százaléka pedig arról számolt be, hogy sikeres volt a pályamódosítása. A Forbes mindehhez azt fűzte hozzá, hogy az élet későbbi szakaszaiban a karrierváltás nemcsak megvalósítható, de a maga számos előnye is megvan. A lehetséges okok között pedig kiemelik: a szélesebb kapcsolati hálózattal rendelkezést, és a több bizonyosságot annak kapcsán, hogy mi az, amiben kibontakozhat, és melyek azok a területek, melyekről úgy gondolja, hogy kevésbé tudna kibontakozni.

A szerző, Caroline Ceniza-Levine karrier coach egy további, a korunkra jellemző előnyről is beszélt, mégpedig arról, hogy ma már az online hálózatok révén mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi váltások szóba kerülhetnek anélkül, hogy ehhez földrajzi lépéseket kellene tenni. Ez természetesen nem megy munka, önfejlesztés nélkül, a Flex Jobs álláskereső portál javaslata szerint a megfelelő munka meglelése érdekében alapvető a legkiemelkedőbb készségek tisztázása, lejegyzése (pl. számítógépes ismeretek, a jelenlegi területen szerzett speciális tudás, kommunikációs készség stb.) A karrierszakértők szerint fontos kilépni az álláskeresési ageizmusból, vagyis az új dolgok elsajátítása iránti érdeklődés elveszítésétől.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...