2016.11.10. 14:03:20 8814 214

Üdülés a hegyekben – 5 ok, amiért mindig érdemes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mindenki tudja, hogy a hegyekben sokkal tisztább a levegő, ami rendkívül jó hatással van a tüdőnkre és a vérünkre is, így összességében az egész szervezetünkre. Már csak emiatt is érdemes ellátogatni egy-egy közeli, hegyvidéki tájra. Mondunk még pár indokot, hogy miért jó ötlet a szezonális kiruccanást idetervezni!

Hegyvidék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hegyvidék

1. Télen mindenhol hideg van, de itt a legszebb

Ha nem is szeretsz síelni, akkor is érdemes a hegyekbe elutazni. Csodálatos látvány tárulhat eléd, és ki tudja, lehet, hogy a hüttén kívül még a síeléshez is kedved szottyan! Ha pedig nem látogatsz el olyan magasra, ahol sípályák is vannak, hanem csak egy hazai vonulatot szemelsz ki magadnak, nem fogsz csalódni. A tél sokkal szebb ezeken a helyeken! A Vértes, a Mátra, a Visegrádi-hegység, a Bakony, a Börzsöny és a többi hegyvidékünk is gyönyörű! Keresd meg a hozzád legközelebbit, és kiránduljatok rendszeresen itt hétvégente. Nem fogjátok megbánni, és a hideg után még jobban esik majd otthon sziesztázni! Vigyetek magatokkal termoszban teát!

2. Bármely évszakban!

Ősszel, tavasszal és nyáron keresve sem találhatsz jobb túra helyet a hegyeknél. Nyáron a nagy meleg elől kifejezetten jó ötlet ide elmenekülni, és az árnyékos helyeken sétálni egyet.

3. Olyan helyekre juthatsz el, amiről nem is álmodtál!

Többféleképpen meg lehet „mászni” a hegyeket: az edzettek próbálkozhatnak gyalogosan vagy akár kerékpárral is, a kevésbé edzettek menjenek fel autóval vagy motorral, és sétáljanak egyet a hegy tetején. Fantasztikus kilátásban lesz részed, az biztos!

4. Ha egyszer megízlelted az igazi hegyvidéket, mindig visszavágysz!

Azt mondják vannak a tengerparti és a hegyvidéki emberek – értsd: azok, akik a tengert részesítik előnyben, ha nyaralásról van szó, és azok, akik a hegyeket. Ha azonban egyszer véletlenül a hegyet választod a tenger helyett, egészen biztos, hogy mindig visszavágysz majd! A hegyek tényleg hívogatóak, olyan erőt, nyugalmat érezhet a magasban az ember, amit ritkán tapasztalunk. A problémáink ilyenkor eltörpülnek, és tényleg kikapcsolódhatunk. Aztán persze jöhet a tengerparti kiruccanás is. ;)

5. A hegyek nagyszerű tanítók!

Ha igazából nekivágsz a hegymászásnak, akkor tapasztalni fogod, hogy micsoda kitartás és türelem szükséges hozzá. Fizikailag és mentálisan is lefárasztja az embert. Amikor hegyet mászunk nem szabad az egész hegyre tekinteni, inkább részenként, lépésenként kell bevenni azt. A lényeg, hogy a kemény munkának, a kitartásnak meglesz a gyümölcse, amikor eléred a célodat, a csúcsot! Az élet apró örömeit és a pici kényelmi dolgokat még jobban fogod értékelni. Megérted azt is, mit jelent a változás (a hegyekben állandóan változhat az időjárás, a járható utak stb.), és hogy fel lehet készülni sok mindenre az életben, de még jobb, ha arra állsz mindig készen, hogy változtass!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.