2021.04.19. 08:25:12 12846 286

Túlzásba estél? – Így használd fel a maradék húslevest!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tény: kisadag húslevest főzni nem lehet. Ha egy-egy fazéknyi elkészül, a hét első felére is megvan a leves. De mi van, ha kedden már nem kívánjuk, esetleg még szerda, csütörtökre is jutna. Kidobni már-már bűn. Gondoljuk tovább, használjuk fel a maradékot!

Finom húsleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom húsleves

Szerencsére rengeteg megoldás létezik, ha maradék húslevesről van szó.

  • Ha főzőcskézni nincs kedved, öntsd több kisebb edénybe és fagyaszd le kis adagokban. Jól jön majd rohanós vagy éppen lusta szombat vagy vasárnap délelőttökön ebédre, hét közben vacsorára. Már csak egy kis tésztát kell belefőzni, esetleg zöldséget párolni hozzá.

  • Ha szereted a kocsonyát, változtasd át a maradék lét: tegyél a lébe csontot, zöldségeket, fűszereket és főzd össze. Pakold kis tálkákba, hűtsd ki és mehet a hűtőbe.

  • Ha csak kisebb adag maradt, víz helyett főzd meg ebben a rizst, kölest, hajdinát. Sokkal ízletesebb lesz tőle a köret.

  • Ha rizottót készítesz, abban az esetben is sokkal jobb lesz abban puhítani a rizsszemeket.

  • Ha már leves, legyen belőle újra leves. Krémlevesek szuper alapja lehet a húsleves lé. Megjegyzem, a kisebb lefagyasztott adagok egy gyors krémleves elkészítésénél is jó szolgálatot tehetnek.

  • Egy kisebb adagot érdemes jégkockatartóba is lefagyasztani – remek házi húslveskocka készülhet így.

  • Ha maradt némi zöldség és egy kis husi is, turmixold össze, ha szükséges, hígítsd a húslevessel és lehet belőle hús-/zöldségkrém.

És Nálatok mi lesz a maradék húslevesből?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...