2015.05.19. 15:30:11 9040 222

Trükkös házi praktikák kreatív háztartásvezetéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A házimunka, nos, elmegy. Olykor talán még öröm is csinálni, de inkább csak a végeredményben szeretünk gyönyörködni. Egyáltalán nem tiltakoznánk, ha egy önként jelentkező elvégezné helyettünk, de legalábbis jól jönne egy-két ötlet és trükk, ami felgyorsítja a folyamatot és tökéletesebbé teszi a végeredményt! Kívánságod teljesült!

Házimunka, takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házimunka, takarítás

1. Csillártörlés régi párnahuzattal

Húzd rá a párnahuzatot a csillárra, majd óvatosan húzd le róla. A párnahuzatos trükk jól jön a ventilátorok megtisztításához is, ha olyan a csillárod. A lényeg, hogy lassan húzd le, hiszen nem akarod, hogy a por mindent beborítson.

2. Távolítsd el a kutyaszőrt ablaklehúzóval

Ha egy szőrgombóccal élsz együtt, tudod, hogy még a legalaposabb porszívózás után is maradnak szőrök a szőnyegen. Használj egy ablaklehúzót erre a célra, és húzd végig a szőnyegen. Vagy gumikesztyűs kézzel futtasd át rajta az a ujjaidat, vonzani fogja a szőrt!

3. A turmixgép elmosogatja önmagát

Ez így van, csak tegyél bele egy kis mosogatószeres langyos vizet és indítsd el, mintha aprítanál. Borítsd ki a koszos vizet, öblítsd át és már kész is.

4. A mikróban lévő zsírfoltokat nem kell sikálni

Két módszer is a rendelkezésedre áll: melegíts ecetes szódabikarbónás vizet a mikróban, majd hagyd, hogy a gőz leoldja a szennyeződéseket és töröld szárazra a felületet; vagy melegíts citromos vizet, ez is megteszi a hatását és nem olyan erős a szaga.

5. Zsírfoltok a falon vagy a ruhán?

Erre trükkre soha nem gondoltam volna! Dörzsöld át a zsírfoltot fehér krétával a falon (vagy a ruhán), várj pár percet, majd töröld le nedves ronggyal.

6. Poros radiátor vagy szellőztető rácsok

Ha szűk nyílásokkal tarkított a radiátorod (régi panel-radiátor) esetleg ilyen szellőztető nyílásod van, akkor egy nedves ruhával borított kenőkés lehet a megoldás a portalanításra. Csak húzd végig a nyílásokban és ámulj! Végre megtaláltad a tökéletes eszközt ezekhez a lehetetlen dolgokhoz is.

7. Vöröshagymával grillrácsot

Végre itt a grillszezon – ennek igazán örülünk! De valaki letakarítaná helyettünk a grillrácsokat? Nincs jelentkező? Biztos? Nos, akkor elő azzal a vöröshagymával! Vágd félbe és dörzsöld át vele a grillrácsot, amíg még meleg.

8. Égett edények, jénaik és sütők

Az odakozmált edények és sütők ellen nagyszerű praktikáink vannak, amelyekről itt olvashatsz bővebben:

Odakozmált az étel? Így mentsd meg az edényt! Zsíros sütők ellenszere

Az odaégett jénairól egy alufólia galacsinnal és mosogatószerrel tökéletesen le tudod dörzsölni a rákozmált ételmaradékot!

9. A zuhanyrózsa-trükk

Vízköves a zuhanyrózsa? Gumizz rá egy ecettel töltött zacskót, hagyd hatni, töröld át először egy nedves majd egy száraz ronggyal!

Forrás: distractify.com | Gyűjtötte: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...