2016.02.07. 11:16:55 11543 306

Trükkök, amit érdemes ellesned a fodrászodtól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valami lenne, amit mindenképpen megtanulnék a fodrászomtól, az a hajszárítási technika. Szinte hihetetlen, ahogy a hajszárítót, hajkefét, esetleg néha az ollót forgatja a kezében, és a hajam hipp és hopp, már száraz is. Persze, ehhez még minimum plusz két kézre lenne szükségem, ami sajnos kivitelezhetetlen.

Fodrász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fodrász

Ha ezt nem is tudjuk elsajátítani, van néhány apró trükk, amit érdem ellesni a hajszobrászunktól!

Hullámot csakis hajvasalóval!

Na, jó, a hajvasalóval történő hullámosítást is szívesen megtanulnám a fodrásztól! Ő olyan lazán csinálja! Csak fog egy tincset, a hajvasaló köré tekeri és már kész is a laza hullám. Amit otthon se felejts el: mielőtt nekiállnál a műveletnek, gondosan fújd be a hajad valamilyen hővédővel. Ha fokoznád a hatást, hagyd a tincseket kihűlni, ne fésüld át, és fixáld lakkal.

A festett hajnak különleges ápolásra van szüksége

Nem, ez nem csak a hajfestéket gyártó cégek jelmondata, valóban így van! Főként a festés utáni azonnali ápolás a fontos. Ha sötétebbre festetnéd a hajad, mint az eredeti hajszíned, ne hagyd ki az „átszínezés” utáni különleges ápolást, hogy az új szín tovább tartson, hajad pedig szépen csillogjon. Ha pedig szőkítenéd, azért fontos a festés utáni ápolás, mert világosításnál a haj könnyen kiszáradhat. A megfelelő ápolás segít, hogy a haj szerkezete minél gyorsabban újjáépüljön.

Hogy ne lapuljon le…

No, hát csak előkerül a hajszárítási technika! Neked is feltűnt, hogy ha a fodrászod szárítja a hajad, nem lapulnak rá a tincsek a fejedre? A technika annyi, hogy a tincseket azok esési irányával ellentétesen kell szárítani.

Hogy a szőke szőke legyen…

… ne pedig sárga. Ha szőkíted, melíroztatod a hajad, talán Veled is megesik, hogy a szőke tincsek inkább sárgás árnyalatúnak tűnnek. Ilyenkor használj hamvasító sampont. A sárgás árnyalat helyett hajkoronád ismét szőkében pompázik majd.

A kondicionálónak a hajon a helye…

… nem pedig a fejbőrön! Igyekezz inkább a haj teljes hosszán, illetve a hajvégeken eloszlatni a balzsamot, a mosás után patyolat tiszta fejbőrt hanyagold. Ha mégis oda is kerülne a hajápolóból, hajad hamarabb zsírosodik majd.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...