2016.07.23. 12:33:15 9666 260

Trükkök a nehezen elérhető helyek takarításához!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Házi praktikáink segítségével még az olyan nehezen elérhető helyeket is kitakaríthatod majd, mint a szellőzőrács. Elvégre mi értelme van, ha poros levegő szűrődik be rajta! Ha eddig csak nézegetted ezeket a szűk és hozzáférhetetlennek tűnő helyeket, akkor most állj a csatasorba, és takarítsd meg őket alaposan ezekkel a trükkökkel.

Házimunka, takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házimunka, takarítás

1. Billentyűzet gombjai között

Ha megfogod a billentyűzeted és oldalra fordítva, majd lefelé fordítva megrázogatod, akkor a piszok nagyja ki fog hullani. Akár az asztalhoz is hozzáütögetheted a szélét, semmi baja nem lesz. Ezután fogj egy post-itet és a ragasztós részével húzd át a billentyűzet között. Ezzel a trükkel a többi piszkot is eltávolíthatod. Ha ezzel megvagy, fogj egy vékony pamut kendőt, tégy rá egy kis alkoholt, és töröld át az egészet. Ezzel fertőtlenítheted.

2. A nagyon keskeny helyek, pl. ablakkeret belseje

A porszívó csöve valószínűleg vastag ahhoz, hogy ezt jól kitakaríthasd vele, ha azonban egy WC-papír gurigát ráhúzol, majd ennek a szabad végét egy kicsit megnyomod, akkor pont befér majd ide. Ezt bármilyen kis helyhez használhatod, ha nincs megfelelő porszívó fejed hozzá.

3. Az autó szellőzői

A szellőzőrácsokon bizony könnyen megül a por, és nincs annál rosszabb, amikor poros levegőt kell beszippantani az autóban. Ha egy szivacsdarabot egy vékony ceruzára ráerősítesz (vagy szivacsvégű kis ecsetet használsz), és azt benedvesíted, könnyen portalaníthatod ezt és a más, hasonló jellegű helyeket is.

4. Reluxa vagy más árnyékolók

Ezeket a keskeny helyeket is nehéz tisztán tartani, ám ha egy konyhai csipeszre ráerősítesz egy-egy mikroszálas törlőt, akkor pikk-pakk letörölheted a reluxa közöket.

5. Mosogatógép szűrője

A használt fogkefékkel rengeteg nehezen elérhető helyet kitakaríthatunk, többek között például a mosogatógép szűrőjét is. Szappanos vagy mosogatószeres vízzel szinte bármit lesikálhatunk ennek az eszköznek a segítségével.

6. A nagyon keskeny szellőző rácsokhoz

Egy vajas késnél jobban semmi nem tud a szűk helyre beférkőzni. Tegyél rá egy vékony portörlő ruhát, és húzd végig a réseken. Előtte porszívózd ki a még oda nem tapadt porszemcséket, majd jöhet a vizes, mosószeres törlés.

7. A zuhanyfülke ajtajának sínje

Na ez az a hely, amit azt hiszem nem sokan takarítanak. Ha mégis rávetemednél, itass át papírtörlőt ecettel, és hagyd rajta egy fél órára. Utána nyúlj a már jól bevált használt fogkeféért vagy egy picit nagyobb keféért, és sikáld ki könnyűszerrel a feloldott piszkot, vízkövet stb.

8. Csaptelepek

A szivaccsal nem érsz el minden kis részletet, viszont a fogkefe erre is jó lesz! Meleg víz, fertőtlenítő szer, és máris mehet a sikamika.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...