2016.07.29. 10:26:31 6015 216

Történelmi forgatag lesz a Diósgyőri várban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hétvégén nagyszabású programmal, történelmi játékokkal várja látogatóit a Diósgyőri vár, ahol valósághű viadalokra, középkori mulatságra számíthatnak az érdeklődők.

Diósgyőri vár | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diósgyőri vár | Fotó: wikipedia.org

A szervezők csütörtöki közlése szerint, az idei, XVII. Középkori Forgatag több újdonsággal is szolgál a történelmi játékok kedvelőinek: a hatalmas, új arénában a valósághű viadalok mellett éjszakai programmal és külföldi csapatok bemutatójával is készülnek.

Az idei év újdonsága, hogy a Diósgyőri vár mellett a Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a programokba, ahol minden nap két alkalommal izgalmas történelmi előadásokat rendeznek népes lovagrendek bemutatkozásával, fordulatos, meglepetésekkel teli műsorral, és valós megmérettetésekkel.

Az arénában délelőtt a bajnokok viadalát, este pedig a "legendás kardforgatókat" láthatják a nézők, de a küzdelem mellett középkori táncokkal, vidám történetekkel, zenés komédiások műsorával, és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetekkel is szórakoztatják majd a közönséget.

Kassai Lajos, a Lovasíjász című film főszereplője is részt vesz a tornákon, de a helyszínre érkeznek a Visegrádi Szent György Lovagrend, a Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje képviselői, a Sárkányos Szövetség Lovagjai, valamint a Pavane zászlóforgatók is, akikkel a Lovagi Tornák Tere mellett a Diósgyőri vár programjain is lehet találkozni. Nagy Lajos király udvarában lovagi bemutatók, mesterek udvara, kézműves finomságok, és udvari zenészek is szórakoztatják a vendégeket.

A játékok során először rendezik meg a buhurt tornát is, amelyen a prágai Nemzetek Viadalán szereplő magyar csapat is képviselteti magát vendégeivel.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...