2022.07.17. 15:32:15 7814 306

Top 3 júliusban érő hazai gyümölcs
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Meggyőződésünk, hogy „van élet a banánon túl is”! Azaz, nem kell mindig csak banánt fogyasztanunk, hiszen annyiféle hazai idénygyümölcs van, amelytől ez a perzselő hőmérséklet is elviselhetőbbé válik. A júliusban érő helyben termett gyümölcsök választásával nemcsak jót teszünk a környezetünknek, de az egészségünknek is kedvezünk. Íme, a számunkra imádott júliusban érő hazai gyümölcsök top 3 listája!

Szeder - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeder

Top 1: A görögdinnye

Okkal került nálunk az első helyre! Hiszen tökéletes szomjoltó a kánikulában. Tény, hogy tömegének 92%-a szöveti víz, de a maradék százalékos arányában egy nagyon egészséges gyümölcsről beszélünk. Sok benne az A-, B1-, B6- és C-vitamin. Továbbá említésre méltó mennyiségben fordulnak benne elő különböző ásványi anyagok, mint például kálium, magnézium, vas, fluor és szelén. Veseköves betegeknek kifejezetten ajánlatos a fogyasztása, antioxidáns vegyületeket is tartalmaz (béta-karotin; likopin). Azt tudtad, hogy a görögdinnyét a középkori utazók vízforrásként cipelték magukkal az útra, illetve, ha vendégségbe megyünk Kínában vagy Japánban, akkor illendő görögdinnyét vinni a házigazdának?

Top 2: A ringló

Valamiért ez a sárga, zöld vagy sötét héjú gyümölcs kevésbé annyira népszerű, mint a szilva. Pedig ebből a csonthéjas gyümölcsből szintén nagyszerű desszertek készíthetők. Sőt, nyersen fogyasztva – ha érett-, akkor egy zamatos, édes és lédús ízélményben lehet részünk. Nyár elejétől ősz végéig terem. A ringló szilva nagyon gazdag élelmi rostokban. Sok benne az A- és B2- vitamin, de a C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Ásványi anyagokban kiemelkedő a kálium, a kalcium és a vas tartalma. A szilvához hasonlóan a benne található antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket és ezáltal védik a sejtfalat. Diéta alatt is ajánlatos a fogyasztása, ugyanis gyorsul az anyagcsere és fokozódik a zsírsejtek lebontása. Azonban vigyázzuk a túlzott fogyasztásával, mert hasmenést okozhat.

Top 3: A szeder

Kellemesen fanyar: hát kell ennél több a nyári melegben? Ennek a málnához hasonlító fekete bogyójú gyümölcsnek szinte felsorolhatatlan az egészségünkre gyakorolt hatása. A szeder A-, a C- és az E- vitamin tartalma kimagasló. A rostjai nagyon jó hatással vannak az emésztésre, és az ásványi sói, továbbá a gyümölcssavai pedig hatékonyan veszik fel a küzdelmet a vírusok és baktériumok ellen. A belőle készített lekvár enyhe hashajtóként is szolgálhat. Mélykék színét a magas antocián tartalma adja, ami egy jól ismert antioxidáns vegyület. Ebben a gyümölcsben kiemelkedően magas a foszfor- és a vastartalom, éppen ezért vérszegénység esetén kifejezetten hasznos a fogyasztása.

Forrás: tudatosvasarlo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...