2019.03.26. 15:19:20 11760 322

Tökéletes tavaszi úti cél: Észak-Ciprus
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A török fennhatóságú Észak-Ciprus évek óta azok favoritja, akik csodás tengerparti nyaralásra vágynak, elérhető árakon. Ha egy kicsit előrébb hoznád idén a nyaralás időpontját, mondjuk májusra, akkor teljes pompájában csodálhatod meg a szigetet!

Ciprus, Észak-Ciprus, kikötő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ciprus, Észak-Ciprus, kikötő

Észak-Ciprus dióhéjban

Egy 3355 négyzetkilométeres területről van szó, amely török befolyás alatt álló kvázi önálló állam, amelynek nemzetközi státusa egyelőre rendezetlen, vitatott (csak Törökország ismeri el létét). Közel 300 ezres a helyi lakosság. Észak-Cipruson a török a hivatalos nyelv. Meglátogatásához az ideális időzítés a tavasz, amikor virágoznak a gyümölcsfák. Csodálatos a színpompa.

10 dolog, ami tetszett:

  1. Az, hogy Észak-Ciprust még nem rontotta el a tömegturizmus, egyelőre egy spéci, különleges nyaraló desztináció, a pihenős nyaraláshoz passzol a lassú ritmusa
  2. Kyreniában a nagyobb étteremválaszték (friss halak!), kulturális téren is érdekesebb hely, mint Famagusta
  3. Famagusta nyugis légköre és a szép strandjai, sőt az éjszakai élet is klassz
  4. A Beşparmak hegységnél három jó állapotú és mutatós vár: a St. Hilarion Castle, a Buffavento Castle és a Kantara Castle
  5. Lefke hegyes, szép zöld környezete a datolyafákkal
  6. Teljesen jó a közbiztonság
  7. A meglepően jó épségű Szalamisz-i ókori romok és a hozzá tartozó, iskolai tanulmányokból ismert történetek, legendák
  8. Girne (Kyrenia), mint egy álmos, kis aranyos kikötőváros girbegurba utcácskákkal, rusztikus kis házakkal, a kikötő maga gyönyörű, a néhai raktárépületekben kiépített hangulatos vendéglők, kávézók
  9. A zsúfoltság nélküli strandolás, az észak keleti földnyelv csodás strandjai, a finom, fehérhomokos Golden Sands Beach 5 kilométeres, alig látogatott partszakasza 10.Famagusta közelében az ikon múzeum (Szent Barnabás-kolostor)

7 dolog, ami nem tetszett

  1. A sziget szétválasztottságának lelombozó története, Nicosia a világ utolsó szétszakított városa
  2. A szállodákhoz csatolt kaszinókat hétvégeken látogató módos törökök nagyképűsködései
  3. Az éjszakai kluboknak álcázott kuplerájok
  4. A vendéglőkben tájékozatlanságból mindig a többi turistával vegyültünk, pedig rengeteg olyan vendéglő van, ahol a helyiek esznek, és persze mindig ezek is a legjobbak
  5. A néptelen strandokon való időzés előnyéért cserébe elviselni, hogy nincs semmi büfé, ahol ihatna vagy ehetne valamit az ember (na meg nélkülözni a rötyit)
  6. A bárok teraszán üldögélő cigis oroszok, akik imádják a bömbölő techno zenét
  7. A Girne-i kastély kínzókamrás múzeuma elég idétlen, bár a kisgyerekeinknek tetszett a sok szadista szerszám meg a bábuk

Forrás: utikritika.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!