2017.08.29. 12:24:45 13668 339

Több mint 10 kreatív ötlet ebédre és vacsira!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már megint rántott hús? Már megint főzelék virslivel? Jaj, anya, csak paprikás krumplit ne! Szerintünk tudsz ennél kreatívabb finomságokat összeállítani ebédre! Gyorsabbat, olcsóbbat, egészségesebbet és FINOMABBAT! Íme 13 nagyszerű ötlet! Ez kitart egy darabig!

Tonhalas tésztasaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tonhalas tésztasaláta

1. Saláta húsival

A tegnapi rántott húsból vagy sült húsból ma lehet laktató saláta. Vágd darabokra, tégy mellé salátalevelet, paradicsomot, uborkát, paprikát, avokádót és valamilyen fincsi sajtot: mozzarellát, fetát vagy kéksajtot. Locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, pici só a zöldségekre és már kész is!

Klasszikus cézár salátát is készíthetsz.

2. Feketeerdő szendvics

Az egyik kedvenc szendvicsem: ropogós bagett+igazi vaj+sajt+fekete erdei sonka+rukkola+paradicsomszeletek.

3. Tonhalas tésztasaláta

Vagy bármilyen más tésztasaláta... Kitűnő választás, ha ki akarod üríteni a hűtődet, ugyanis ebbe aztán tényleg bármi és szinte minden belekerülhet. Íme itt van a tonhalas és más tésztasaláták receptje is>>

4. Buffallo csirke-saláta

Ehhez nincs másra szükséged, mint egy kis tépett vagy darabokra vágott csirkehúsra - ez lehet egy grill csirke maradékából is vagy akár főtt csirkehús is! A már elkészített csirkehúst megforgatod chili szószban, úgy, hogy az szépen bevonja. Megfőzöl 6 tojást és felszeleteled. Felkarikázol 3 angol zellert (halványító zeller, zellerszár). Felszeletelsz 3 paradicsomot. Felszeletelsz egy fél jégsalátát, vagy széttépkedsz egy fej fejes salátát, de akár 2 szívsaláta is mehet zöld levél gyanánt. Ezt mindet egymás mellé helyezed, és kedvenc salátaönteteddel meglocsolod.

5. Fasírtos szendvics

Fasírtos szendvicsFasírtos szendvics

Ha megmaradtak a kis fasírtok, akkor készülhet másnap belőlük egy tuti szendvics vacsorára. A bagettbe kerülhet a fasírton kívül vékony jalapeno szelet, sárgarépa csíkok (gyufaszál vékonyságú, julienne szeletelés), póréhagyma karikák és egy kis cheddar sajt (vagy ementáli szeletek). Tegyük egy pillanatra a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a fasírtra.

6. Tonhalkrémes szendvics

Tonhalkrémes szendvicsTonhalkrémes szendvics
A tonhalkrém a világ legegyszerűbb szendvicskréme. Persze lehet bonyolítani, de alapvetően elég bele 1-2 tonhalkonzerv, 4-5 evőkanál majonéz és egy kis citromlé. Mi most arra bátorítunk, hogy darabolj még bele félcsokor petrezselyemzöldet, maréknyi snidlinget, 1 szárzellert és 2-3 csemege uborkát. Ha szeretitek a csípőset, simán mehet bele egy kis chili is!

7. Ropogós csicseriborsós kelkáposzta saláta

Na ez egy igazán ütős újítás lesz a vacsoraasztalon! A csicseriborsót csepegtesd le (2 konzervnyit), és egy papírtörlőt is tégy utána szűrőbe, hogy minél szárazabbak legyenek. Ezután keverd össze egy tepsiben olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal. Pirítsd kb. 30 percig 200 fokon a sütőbe, időnként forgasd meg.

Egy nagy tálban keverj össze 2 evőkanál citromlevet, fél csésze majonézt, 2 evőkanál reszelt parmezánt, 1 evőkanál (dijon-i) mustárt, 2 gerezd zúzott fokhagymát és egy kicsi sót. A kelkáposztának távolítsd el a torzsáját, és szeleteld fel vékonyan. Tedd a tálba, amelyben összekeverted a dresszinget, és forgasd bele alaposan. Amikor kész a csicseriborsó, szórd rá. Friss bagettel, kenyérrel vagy kiflivel kínáld!

8. Vega tortilla tekercs

Egy tepsit bélelj ki két réteg sütőpapírral. Vágj csíkokra 2 nagy kaliforniai paprikát, tisztítsd meg 250 g champion gombát - de ne áztasd vízbe! -, és vágd őket szeletekre. Szeletelj fel 2 vöröshagymát. Ezeket tedd a sütőpapírra, forgasd át őket olívaolajban, sózd, borsozd, kerülhet rá 1 kiskanálnyi szárított kakukkfű, 1 teáskanál oregánó vagy fűszerezd ízlésed szerint. Pirítsd őket 200 fokon kb. 20-30 percig. 1 konzerv csicseriborsót csepegtess le, majd pürésítsd fél citromlevével, fűszerezd egy kis sóval, borssal. Kend meg a pürével a tortilla tekercs közepét, halmozd rá a grillezett zöldségeket, majd morzsolj rá egy kis kecskesajtot. Hajtsd fel a tortilla tekercs alját, majd hajtsd be a két szélét, és már kész is. Ez a mennyiség olyan 3-4 főre elég.

9. Saláta befőttes üvegben

Saláta befőttesüvegbenSaláta befőttesüvegben
Rétegezz mindenféle finom zöldséget a befőttesüvegbe, és ne felejtsd el nyakon borítani valami finom dresszinggel. Ha esetleg egy-két napra előre csomagolsz, akkor azt javasoljuk, hogy az öntetet mindig frissen borítsd rá, úgy nem szottyosodnak meg a zöldségek.

10. Gazpacho

Ha levest ennél, de nincs kedved főzni! Ehhez a finomsághoz nem szükséges a főzőlap, egyszerűen csak tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, és turmixold össze!

A gazpacho hozzávalóit és receptjét itt olvashatod.

11. Nicosia Saláta

Nicosia salátaNicosia saláta
Nicosia Ciprus fővárosa. Ha egy falat nyárra vágysz, készítsd el ezt a salátát! Ennek a finomságnak a lelke a dresszing, amit így készíthetsz el:

2/3 csésze olívaolajat, 1/4 csésze mustárt, 1/4 csésze vörösbor ecetet, 1/4 csésze citromlevet, 1 evőkanál cukrot, pici sót és borsot, valamint 1 közepes, apróra vágott mogyoróhagymát összerázunk. Ez lesz a finom, mogyoróhagymás öntetünk. Természetesen a mogyoróhagymát helyettesíthetjük bármilyen más hagymafélével is.

A salátát vegyes zöld levelekből (bébispenót, rukkola, jégsaláta, madársaláta stb.), 1-2 konzerv tonhalból, olívabogyóból, negyedekre vágott kemény tojásból és félbe vágott koktélparadicsomból állítjuk össze.

12. Alufóliában sült hal + választott köret

Alufóliás hal receptet itt találsz>>

13. Omlettek

Francia omlettFrancia omlett

A tojást is bevetheted, ha már tényleg nem tudod, hogy mit készíts. A francia omlett a titkos fegyvered. Többféle ötletet is találsz itt>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!