2016.11.29. 08:00:51 13252 369

Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.

Fogantatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogantatás

Kate Hill policisztás petefészek szindrómával (PCOS) küzdött, a hormonális megbetegedés miatt nem volt peteérése, ezért hormonkezelést kapott - írta a BBC News.

A jelek szerint az asszony két különböző időpontban esett teherbe ikreivel, annak ellenére, hogy az érintett időszakban mindössze egyszer élt védekezés nélküli szexuális életet. Rendkívül ritka jelenség, hogy egy már várandós nő ismét teherbe esik.

Charlotte és Olivia tíz hónappal ezelőtt jöttek a világra eltérő testhosszal és súllyal. Az ikrek a magzati fejlődésnek is eltérő fokát érték el. "Igazság szerint nem is tudatosult bennünk, hogy milyen különleges helyzetben vagyunk, amíg meg nem születtek a lányok" - mondta Hill.

A teherbe esés hatására leáll a havi peteérés, ám nagyon ritka esetekben előfordul, hogy kiszabadul még egy érett petesejt, amely, ha megtermékenyül és beágyazódik, ugyanúgy egészséges terhesség válhat belőle. A világon eddig mindössze tíz ilyen esetet, úgynevezett szuperfetációt dokumentáltak.

Az ausztrál pár orvosa, Brad Armstrong szerint az állapot ritkasága miatt maga is kénytelen volt alaposan utánanézni az interneten a hasonló eseteknek.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...