2020.05.02. 18:10:59 9961 300

Tisztítókendő? Inkább csak ritkán használd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az úgy, hogy nincs lehetőségünk vízzel arcot tisztítani. Ilyenkor nagyon jól jönnek a drogériában kapható tisztítókendők, melyekkel hipp és hopp eltávolíthatjuk az aznap a bőrünkön összegyűlt szennyeződéseket. Természetesen, mindennapi használatuk nem a legjobb.

Kozmetikai kendő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kozmetikai kendő

Csak néhány ok a miss.at jóvoltából, amiért ne rendszeresítsd a tisztítókendőt a hétköznapokban!

A szemeidnek sem tesz jót!

A smink legmakacsabb része bizony a szemünkön található, hiszen a szemhéjfestéket, szempillaspirált elég nehéz dörzsölés nélkül eltávolítani. Az előre benedvesített kendők viszont nem olyan hatékonyak, mint egy sminklemosóval frissen átitatott vattapamacs, így valószínűleg nem is lesz olyan hatékony. Kicsit jobban meg kell dörzsölni a szemünk körül, ám ezt a látószervünk körüli vékony bőr nem igazán tolerálja. Kipirosodhat, kiszáradhat ez a rész, ezért csak csínján a tisztítókendővel.

Nem környezetbarát

Sem a bőrödnek, sem a környezetnek nem tesz jót a rengeted tartósítószer, vegyi anyag, ami ezekben a kendőkben van.

Nem az alapos tisztítás az erőssége

Utazás közben, esetleg munka után például az edzés előtt nagyon praktikus lehet egy tisztítókendő, hiszen nem mindig van lehetőségünk vízzel megmosakodni. Ám ez a kis kendő nem tisztít olyan alaposan, mint a tiszta, langyos víz, előfordulhat, hogy foltokban némi smink marad az arcodon. A pórusaid eltömődhetnek, így könnyebben előjöhetnek a pattanásaid!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.