2016.10.09. 08:46:59 9981 273

Tiszta konyha, rendes ház - Még egyszer a konyhai higiéniáról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nincsenek is mindig az élére állítva a dolgok a konyhában, azért az nem árt, ha úgy általában tisztaság övezi a ház, lakás egyik központi helyét. Persze, a mindennapok rohanásában nem mindig egyszerű megőrizni a konyhai higiéniát, de néhány apróság segítségével talán sikerülhet.

Tiszta konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta konyha

Mire érdemes odafigyelni, hogy megtartsuk konyhánkban a tisztaságot, higiéniát?

  • Talán magától értetődő, meglehet, pont ezért feledkezünk meg róla: mielőtt nekiállnál bármilyen élelmiszerrel dolgozni, alaposan moss kezet!

  • A mosogató rongyot, szivacsot, konyharuhát, konyhában használatos törölközőt érdemes 1-2 naponta cserélni.

  • Ügyelj arra, hogy a konyhai elektromos eszközök, felületek könnyen tisztíthatóak legyenek. Egy–egy apró repedés a baktériumok, kórokozók melegágya lehet.

  • A konyhában használt törölközőt, rongyokat érdemes 90 ⁰C, de minimum 60⁰C-on kimosni. Ha a mosógép nem telne meg a konyhai „rongyokkal”, rakhatod a mosogatógépbe is.

  • Ha húst szeletelsz és az ahhoz használatos kést még másra is szeretnéd használni, előtte mindenképpen alaposan tisztítsd meg!

  • Ha mosogatógép híján kézzel mosogatsz, a mosogatószert mindig öblítsd le az edényekről tiszta vízzel. Így nem csak a habot távolíthatod el, hanem a nem odaillő „bacikat” is.

  • A hűtődet rendszeresen olvaszd le és havonta minimum egyszer ecetes vizes ronggyal töröld át.

  • Figyelj oda, milyen vágódeszka mellett teszed le a voksodat. A műanyag előnye talán annyi, hogy nem keletkezik benne annyi repedés, mint a fából készültekből. Utóbbiaknál ezekben a kis repedésekben könnyebben megmarad a víz, illetve belekerülnek apró ételmaradékok, amik aztán remek táptalajt kínálnak a különböző kórokozóknak.

  • Ha mégis inkább a fából készült vágódeszkát választanád, mosogatás után mindig függőlegesen szárítsd, így könnyebben megszárad.

  • A legjobb, ha a nyers élelmiszerek, különösképpen a húsok felszeléséhez külön-külön vágódeszkát használsz.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.