2019.03.11. 13:45:16 11477 380

Tiszta edények és környezettudatosság! – Készíts mosogatószert házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy egyéb más háztartási termékből, úgy mosogatószerből is bőséges a kínálat a boltok polcain. Legyünk őszinték, vásárláskor inkább az árra koncentrálunk, mintsem arra, hogy mennyire ártunk bolygónknak az egyes szerek használatával.

Mosogatószer házilag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatószer házilag

Ám ha van alternatíva, és mondjuk otthon is készíthetünk jó zsíroldó hatású, ám a környezetre kevésbé ártalmas mosogatószert, akkor miért ne élnénk ezzel a lehetőséggel? Szerezd be ezeket a hozzávalókat, és keverj egy izgalmas koktélt az edényeidnek!

Amire szükséged lehet a házi mosogatószerhez!

Kell 4,5 dl víz, 1 teáskanál szódabikarbóna, 20 gramm olívaolaj szappan, valamint igény szerint 10-20 csepp éteri olaj! Először kezdd el melegíteni a vizet, közben pedig reszeld le a szappant. Ha megvan, és a víz is forr már, öntsd bele a szappant a vízbe, és hagyd, hogy feloldódjon. A teáskanál szódabikarbónát is öntsd bele a keverékedbe, és keverd jól össze! Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni! Ha már kellően kihűlt, cseppentsd bele az olajat, és az egészet öntsd bele egy üres mosogatószeres flakonba!

Itt is működik az áztatós trükk!

Makacsabb szennyeződések esetén önts egy kevés házi mosogatószert az edény aljára, engedj rá vizet és hagyd ázni!

Ne habozz, ha nem habzik!

Ha a házi „szered” nem habzik úgy, mint „gyári” testvérei, attól még lehet ugyanolyan hatásos! Sőt!

Amire még érdemes ügyelned!

Időnként, de főleg használat előtt rázd meg az üveget, hogy az összetevők újra vegyüljenek egymással.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...