2017.03.11. 14:08:48 10162 250

Tiszta bőr 6 lépésben – Így (ne) ess neki a pattanásoknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valószínűleg nagyon kevés olyan időszaka van az életünknek, amikor egy-egy pattanás, apró vagy nagyobb pukli, mitesszer, vagy akármilyen bőrhiba nem keseríti meg a mindennapjainkat. Rendszerint ezekkel a problémákkal nem fordulunk szakemberhez, hanem otthon, mi magunk igyekszünk megoldani.

Tiszta arcbőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta arcbőr

Valójában ezzel sem lenne túl nagy probléma, hiszen nem futkozhatunk minden pattanással kozmetikushoz, bőrgyógyászhoz. És az sem hagyhatjuk, hogy ott éktelenkedjen az arcunkon egy ilyen „csoda”. Nekiállhatunk otthon is orvosolni a problémát, ám nem mindegy, hogy hogyan! Vannak bizonyos szabályok, amiket érdemes betartani, mielőtt nekiesnénk „magunknak”.

Vizsgáld meg alaposan!

Nézd meg, mivel állsz szemben! Ha egy „mezei” pattanással van dolgod, ami már jól láthatóan „megérett” arra, hogy végezz vele, hajrá! Ám ha a probléma mélyen van, kicsit betokosodott, várj még pár napot, míg a felszínre tör. Ha nem így teszel, a nyomkodással csak még nagyobb kárt okozol!

Legyen kéznél vattapamacs!

Ezt a pamacsot vizezd be meleg vízzel, és töröld át vele az arcodat, gondosan ügyelve a „műteni” kívánt részre. Fontos, hogy mindig tiszta legyen az arcod, mielőtt „kozmetikázni” szeretnéd azt! Az arcod mellett a kezedet, körmeidet is tisztítsd meg!

El a csupasz kezekkel!

Fedetlen, csupasz kézzel semmiképpen ne nyúlj a „beteg” területhez! Mindig zsebkendővel, vagy erre alkalmas kendővel fogd közre a bőröd a problémás részen. A pattanások, mitesszerek területe nagyon érzékeny, könnyebben juthatnak be baktériumok, kórokozók a bőr alá.

Figyelj a nyomásra!

Már az ujjak elhelyezkedése sem mindegy, legjobb, ha a két mutatóujjad (ha egy óra lapját nézzük) 3 és 9 óránál található. Arra is ügyelj, hogy ne a pattanás felületét nyomkodd, hanem mélyebben próbálj nyomást gyakorolni rá, hogy biztosan távozzon a bőrhiba gyökere is-ha ez nem kerül felszínre, az további gyulladásokat okoz majd. Ügyelj, hogy jól kiürüljön a beteg, gennyes rész!

Ápold le!

Ha sikerült az „operáció”, ne feledkezz meg letakarítani, lefertőtleníteni a bőrt! Fontos ez, hogy a bőr tiszta legyen, a pórusok könnyebben összehúzódjanak, hamarabb gyógyuljon a seb.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...