2023.12.26. 08:31:42 7271 236

Tippek és trükkök a ragyogó sütőért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütő a konyha egyik nélkülözhetetlen eszköze, és a rendszeres tisztántartás nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a hatékony működés és az ételek ízének megőrzése szempontjából is. Ha ragyogóan tiszta sütőt szeretnél, kövesd ezeket a praktikus tippeket és trükköket.

Sütő tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütő tisztítása

A sütő tisztán tartásának legjobb módja az, ha rendszeresen eltávolítod a szennyeződéseket.

Használd az alábbi lépéseket:

Hagyd, hogy a sütő lehűljön, majd töröld át nedves ronggyal a belső falakat, és távolítsd el az esetleges látható szennyeződéseket. Sok modern sütő rendelkezik öntisztító funkcióval. Aktiváld ezt a programot a sütőben lévő zsírokat és egyéb szennyeződéseket hatékonyan eltávolítandó.

Keverj össze sót és sütőport egy tálban, majd vízzel készíts sűrű pasztát. Vigyél fel egy réteget a sütő belső felületeire, hagyd hatni, majd töröld le. A citromlé savas tulajdonságai hatékonyak lehetnek a zsíros foltok és szennyeződések ellen. Kenj egy vékony réteget a sütő belsejére, majd töröld le.

Ha sütés közben gyakran lecsepegnek az ételek, alkalmazz fóliát vagy sütőlepedőt a sütő alján, hogy megakadályozd a kosz lerakódását és könnyebb legyen takarítani.

Amennyiben a sütőben kellemetlen szagok keletkeznek, helyezz el benne egy citromhéjat, majd melegítsd fel. A citrom illata segíthet neutralizálni a kellemetlen szagokat.

Áztasd be a rácsokat és sütőtálcákat meleg szappanos vízbe, majd használj kefét vagy szivacsot a szennyeződések eltávolításához. Tegyél egy tálba vizet a sütőbe, majd melegítsd fel. A gőz segíthet a szennyeződések fellazításában, és könnyebb lesz törölni.

Időről időre fontos lehet szakember segítségét kérni a sütő alapos tisztításához. A professzionális tisztítás során speciális eszközöket és tisztítószereket használnak. Ha erős tisztítószereket használtál, hagyj nyitva egy ablakot vagy kapcsold be a páraelszívót a szellőztetés érdekében.

Kövesd ezeket a tippeket, és élvezd a tiszta és hatékony sütő minden előnyét a konyhádban!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.