2023.12.26. 08:31:42 7061 235

Tippek és trükkök a ragyogó sütőért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütő a konyha egyik nélkülözhetetlen eszköze, és a rendszeres tisztántartás nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a hatékony működés és az ételek ízének megőrzése szempontjából is. Ha ragyogóan tiszta sütőt szeretnél, kövesd ezeket a praktikus tippeket és trükköket.

Sütő tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütő tisztítása

A sütő tisztán tartásának legjobb módja az, ha rendszeresen eltávolítod a szennyeződéseket.

Használd az alábbi lépéseket:

Hagyd, hogy a sütő lehűljön, majd töröld át nedves ronggyal a belső falakat, és távolítsd el az esetleges látható szennyeződéseket. Sok modern sütő rendelkezik öntisztító funkcióval. Aktiváld ezt a programot a sütőben lévő zsírokat és egyéb szennyeződéseket hatékonyan eltávolítandó.

Keverj össze sót és sütőport egy tálban, majd vízzel készíts sűrű pasztát. Vigyél fel egy réteget a sütő belső felületeire, hagyd hatni, majd töröld le. A citromlé savas tulajdonságai hatékonyak lehetnek a zsíros foltok és szennyeződések ellen. Kenj egy vékony réteget a sütő belsejére, majd töröld le.

Ha sütés közben gyakran lecsepegnek az ételek, alkalmazz fóliát vagy sütőlepedőt a sütő alján, hogy megakadályozd a kosz lerakódását és könnyebb legyen takarítani.

Amennyiben a sütőben kellemetlen szagok keletkeznek, helyezz el benne egy citromhéjat, majd melegítsd fel. A citrom illata segíthet neutralizálni a kellemetlen szagokat.

Áztasd be a rácsokat és sütőtálcákat meleg szappanos vízbe, majd használj kefét vagy szivacsot a szennyeződések eltávolításához. Tegyél egy tálba vizet a sütőbe, majd melegítsd fel. A gőz segíthet a szennyeződések fellazításában, és könnyebb lesz törölni.

Időről időre fontos lehet szakember segítségét kérni a sütő alapos tisztításához. A professzionális tisztítás során speciális eszközöket és tisztítószereket használnak. Ha erős tisztítószereket használtál, hagyj nyitva egy ablakot vagy kapcsold be a páraelszívót a szellőztetés érdekében.

Kövesd ezeket a tippeket, és élvezd a tiszta és hatékony sütő minden előnyét a konyhádban!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.