2014.09.15. 10:00:00 5758 45

Tippek a szép bőrért és hajért - ősszel is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron gyakran a figyelmünknek az a része is vakációra megy, ami hajunk és bőrünk ápoltságáért felelős. Hiszen ki figyel minden esetben arra, hány percig feküdtünk a napon, az egész napos vízben való lubickolás után este milyen pakolás kerül a napsugárzástól, a sós/klóros víztől meggyötört hajunkra, bőrünkre? A móka, kacagást bizony megsínylik testünk ezen részei, a hiányosságokat pedig ősszel pótolnunk kell.

Tippek az ősszel is szép bőrért és hajért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tippek az ősszel is szép bőrért és hajért

Kettős támadás

Igen, a támadás valóban két frontról érkezik: hajunknak, bőrünknek ki kell heverni a legforróbb évszak okozta „sebeket”, továbbá fel kell készülnie az ősszel beköszöntő hidegebb, csapadékosabb időszakra is.

Tippjeink segítségével hamarosan régi fényedben ragyoghatsz és felveheted a kesztyűt az ősz viszontagságaival szemben!

1. Túl a sörényen

Nem rossz dolog, ha az őszi hajápolási fázist egy fodrászlátogatással kezded. Szabadulj meg a töredezett hajvégektől, azokon már úgysem segíthetsz! Ha ez megvan, törekedj arra, hogy olyan sampont, illetve balzsamot válassz, ami feltölti, vitalizálja, újra fényessé varázsolja hajkoronádat. A különböző növényi-, állati hatóanyagokat tartalmazó készítmények pont ilyenek.

Nem árt, ha a hajápolási szerek összetevőihez „keveredett” például búzaprotein, zsurló, eukaliptusz, kukorica kivonat, limnanthes alba olaj (ezek erősítik, frissítik, fényesítik a hajat), vagy kitonáz (rákfélék ollójából nyert anyag, keratin építésében segít).

2. Balzsamozás

A megfelelően kiválasztott, hajmosás utáni balzsam, pakolás szintén csodákra képes. Olyan készítményt érdemes itt is választani, amely élettel és vitaminokkal tölti fel a megfáradt hajszerkezetet. Az összetevők itt is fontosak: E-vitamin, kukoricacsíra, algakivonat, rizsolaj, cukorszármazékok, növényi protein szerepeljenek benne.

3. Csak semmi pánik

Az ősz az elmúlás időszaka, szokták mondani. Haj esetén az elhullásé is. Ilyenkor mi is „bundát” váltunk. Ha ebben az időszakban kicsit több hajszál marad a fésűd, hajkeféd fogai között, az természetesnek mondható. Ha mégis aggódsz, a teljes kiőrlésű termékek, a tojás és a hüvelyesek tartalmaznak növekedést elősegítő hatóanyagokat: a zink, a biotin és különböző nyomelemek hozzájárulnak sörényünk növekedéséhez.

4. Szürkeség ellen maszk

A nyári barnaság egy idő után elillan, a helyén pedig fakó, szomorkás bőr marad. Tüntesd el a nem túl csábító árnyalatot egy remek, vitaminokban, energiában gazdag maszkkal vagy peelinggel. A körkörös mozdulatokkal felvitt bőrradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, és újra előbújik ragyogó arcbőrünk. Vigyázat, egy pici mellékhatása akad a radírozásnak: az apró ráncocskák is tovatűnnek.

5. Amikor nem baj, ha zsíros

Ha a fent írt módszerekkel eltávolítottuk az elhalt hámsejteket, a megfelelő krémmel való ápolás tovább fokozhatja a hatást. Míg nyáron a meleg, ősszel a hűvös, szeles időjárás az, ami igénybe veheti, száríthatja bőrünket.

Nappalra inkább zsírosabb (de bőrtípusunknak mindenképp megfelelő), éjszakára könnyebb, a bőrt lélegezni hagyó krémet válasszunk.

6. Bőrápolás kívül, belül

Hiába csökkent odakint a hőmérséklet, a megfelelő folyadékmennyiségről ősszel sem szabad elfeledkeznünk. Törekedjünk ilyenkor is a napi 1,5-2 liter (lehetőleg) víz elfogyasztására.

A belsőleg történő bőrápolás egyik fontos állomása a finom, friss gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, amiből ősszel sincs hiány. Az ilyenkor „virágkorát” élő alma, körte, szilva, szőlő, káposzta, sárgarépa mind segítenek Neked abban, hogy kívül-belül feltöltődve, élményként éld meg az őszi napokat.

Forrás: egeszsegtukor.hu, brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...