2015.02.15. 11:20:00 11955 240

Testbeszéd – 4 tipp, hogy magabiztosabbnak tűnj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor akkor is sokat mondunk el magunkról, ha épp csöndben vagyunk. Van, hogy szinte már ordítunk. Arckifejezésünk, testtartásunk, gesztusaink, vagyis testbeszédünk rengeteg dolgot elárulnak rólunk. Megesik, hogy bizonyos helyzetekben titkolnánk, mit is gondolunk valójában. Néhány tipp, hogy bírd füllentésre tested, hogy magabiztosabbnak tűnhess.

Testbeszéd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testbeszéd

A magabiztosság sosem árt

Igen, fogalmazhatunk így is. :) Persze, a legjobb, ha valóban biztosak vagyunk saját képességeinkben, jó tulajdonságainkban, ám ismerjük azt is, amiben kevésbé jeleskedünk. Ha azonban még Te sem rendelkezel egészséges mértékű önbizalommal, kezdetnek az sem rossz, ha legalább azt sugárzod, hogy erős és magabiztos vagy. Talán nem csak a külvilággal, hanem saját magaddal is sikerül elhitetned.

Tippek, amivel magabiztosságot és erőt sugárzol

1. Kezd belülről

Gondolataid és testbeszéded elválaszthatatlan egységet alkotnak, egymás feltételei. Minél jobb a hangulatod, annál hamarabb követi azt kiegyensúlyozottság. A pozitív gondolatok szinte automatikusan hatással vannak ránk és ez kifelé is kisugárzik. Úgyhogy első lépésként nincs is más teendőnk, mint átalakítani a negatív gondolatainkat pozitívvá. Ugye, milyen egyszerű?:-)

2. Ilyen legyen a tartásod

Állásod is legyen kiegyensúlyozott: oszlasd el a súlyt egyenletesen a két lábadon, talpadon.

Emeld meg a mellkasod és húzd hátra a vállaid. Magyarán: hasat be, mellet ki, húzd ki magad. Ha vállaid előrelógnak, úgy kedvetlennek és erőtlennek is tűnhetsz.

3. Oszlasd el a feszültséget a testedben

Karjaid lógjanak lazán a tested mellett – ahogy a legtermészetesebben „esik”.

Kezeid derékvonalad magasságában, lazán egymáson legyenek. Így kezeink azonnal elérhetőek (vagyis kéznél vannak), ha kézfogással üdvözölnénk valakit, vagy ha valami erőteljesebb kifejezéséhez, megmagyarázásához lenne rá szükségünk.

4. Figyelj a kézfogásra

Egy erős kézfogás sokkal több magabiztosságot, erőt sugároz, mint egy gyenge. Ezt tudatosan irányíthatod. Amit azonnal felejts el: az élettelen hal típusú, teljesen elernyedt, lagymatag kézfogás.

Forrás: jolie.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...