2020.02.29. 15:01:08 9699 302

Teremts valódi otthont a lakásból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nehéz megfogalmazni, hogy mi választja el a valódi otthont egy sima lakástól, pedig mind törekszünk rá, hogy az otthonunk olyan hely legyen, ahová jó hazatérni. Amiről érezzük, hogy a miénk, hogy biztonságban vagyunk, mikor körülvesz. Mitől lesz otthonos a lakásunk? Elhoztuk a legjobb tippeket!

Boldog otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog otthon

Költözés után nem elég alaposan kitakarítani, kicsit kipofozni és bebútorozni a házat, ahhoz, hogy valóban az otthonunkká váljon. Mielőtt rendkívüli filozófiai magaslatokba emelkednénk, annyit azért kijelenthetünk, hogy az otthonunk személyes, ránk jellemző és biztonságot sugárzó. Ezt a biztonságot pedig legtöbbször az adja, ha minden ismerős, ami körülvesz.

Önmagadra formálva

Az első lépés, hogy kinyomozod, vajon mi is az, ami tényleg jellemző rád, milyen színeket, mintákat szeretsz Te és a családod, akik veled élnek. Fontos, hogy az egyéniséged visszaköszönjön a tárgyaidon, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a saját életviteledhez legyen kényelmes a kialakítás. Ismerd fel, hogy az egyszerűbb, vagy bonyolultabb vonalvezetés tetszik, a hideg vagy a meleg árnyalatok között érzed magad kényelmesebben. Innentől az alapok már megvannak, a bútorokat, tapétát, festéket gyerekjáték lesz kiválasztani.

Ismerd meg a környéket

Ahhoz, hogy otthonod legyen a házad, a környezetét is magadénak kell érezd. Hogy mikor hazaérkezel az motoszkáljon benned: igen, én ide tartozom. Minden környéknek megvannak a maga pozitívumai, rejtett kincsei. Egy kellemes park, egy gyönyörű fa, vagy az utca legbarátságosabb kutyusai. De akár a szomszédok, a helyi kisbolt is lehet ilyen szerethető pont. Szóval, ha beköltöztél, irány a környék, térképezd fel a lakókörnyezeted!

Számold fel a múltat

Tűntesd el az előző lakók nyomaik, ne maradjon övék a ház, miután elmentek, hiszen akkor egy kicsit mindig vendégnek érzed majd magad. Idegen emberek holmija között másként viselkedik az ember, akaratlanul is megmarad a betolakodó érzése. Változtass az elrendezésen, ha neked másként praktikus, oszd újra a teret, akár mobil térelválasztó szekrénnyel vagy paravánnal.

Dekorálj!

Van, akinek a családi képek, van, akinek az utazásokról hozott mütyürök és akad, akinek a műtárgyak okoznak vizuális örömöket. Tedd ki azokat a tárgyaidat, amikre jó ránézned. Nem baj, ha a kalap ott lóg a fogason, pedig sosem hordod. Köt hozzá egy szép emlék, vagy épp a nagypapié volt? Elől a helye!

Ha a könyveid vagy lemezeid adnak számodra meghittséget, kapjanak központi helyet. Kerülhetnek a falra kedvenc hangszerek, a kanapé párnára egy gyermekkori, szeretett plüss vagy épp egy teljesen új, de pompás, az ízlésedet tükröző gyümölcsöstál a konyhaasztalra.

Töltsd meg élménnyel

Az igazi otthonos érzést a kellemes pillanatok adják hozzá, amire jó lesz emlékezni. Rendezz a barátaiddal kártya partit, társasjátékos összejövetelt. Hívd meg a szüleid ebédre vagy töltsd aktívan az én-időd otthon, egy könyvvel, jógával, amivel jól esik. Minél több ilyen élmény kapcsolódik az új lakáshoz, annál jobban megszereted és a lakás egyszeriben otthonoddá válik!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...