2022.02.10. 17:15:00 8202 278

Tekerd szalonnába! Ételek, amiknek jól áll egy kevés zsír - Recepttel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár sonka, akár (zsír- vagy hús)szalonna kerül a serpenyőbe, ott aki csak érzi az illatát, biztosan összefut a nyál a szájában. A ropogós falatba harapva csak még jobban fokozódik ez az élmény! Fogadjunk, hogy tudunk neked olyan élelmiszert mutatni, amit magadtól nem párosítottál volna baconnal, de eme kettőst mégis imádni fogod!

Szalonnába tekert őszibarack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szalonnába tekert őszibarack

Az édes és sós alapanyagok kiegészítik és kiemelik egymás ízét, ezt a hatást érdemes kihasználni a baconnal és a sonkával készíthető ételek esetében is. Merjünk kicsit kalandozni!

Szalonnával jól kombinálható ételek

Húsfélék és halak

Szűzpecsenye, csirkefalatok, fácán, galamb, pulykamell, csirkemáj, pisztráng, lazac, tőkehal, garnélarák, márna.

Zöldségek

Spárga, karfiol, cékla, sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, brokkoli, paszternák, jalapeno paprika, cukkini, szárított paradicsom, padlizsán, vízitorma, gombák, avokádó, káposzta, kelbimbó.

Egyebek

Kemény és lágy sajtok, tojás, gesztenye, (aszalt) szilva, sárga- és őszibarack, áfonya, juharszirup, amerikai és banános palacsinta.

Szalonnába tekert, grillezett barack bazsalikommal

Hozzávalók:

Friss vagy felezett őszibarack
Friss bazsalikomlevelek
Szalonnacsíkok
Oliva- vagy szőlőmagolaj
Balzsamecet

Elkészítés:

A grillt vagy grillserpenyőt állítsuk alacsony lángra, és melegítsük elő, majd kenjük meg egy olajjal megkent papírtörlővel.Mossuk és szárítsuk meg az őszibarackot, ha konzervet használunk, akkor pedig jól csepegtessük le és hagyjuk megszáradni

Minden barackot félbe, majd mindegyik felét 4 negyedre kell vágnunk. Helyezzünk egy-egy nagy bazsalikomlevelet az őszibarack szeletek mindegyik oldalára. A bacon szeleteket vágjuk félbe.
Minden bazsalikom levéllel összefogott barack szeletet tekerjünk be egy-egy fél szelet szalonnával. A bacon végét fogpiszkálóval tűzzük meg.

A baconba csomagolt barackokat vékonyan megkenjük olajjal, hogy a szalonna ne ragadjon rá a grillre. Grillezzük meg a falatokat, amíg a bacon egyik oldala meg nem fő, majd fordítsuk meg, hogy a másik oldala is egyenletesen süljön; körülbelül összesen 20 percig.

Tegyük át egy tálra, és távolítsuk el a fogpiszkálót, és végezetül öntsünk rá (forralással besűrített) balzsamecetet.
Az elkészült előételt forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Forrás: www.foodiecrush.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.