2022.11.26. 14:04:43 6346 227

Tedd könnyebbé a nehéz napokat! – Csak ne így!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A menstruáció női létünk természetes része, ám sokan vagyunk, akik arra a pár napra szívesen bújnánk valaki más bőrébe. De ez nemigen lehetséges, úgyhogy kénytelenek vagyunk valahogy átvészelni azokat a bizonyos napokat. Ha kellemesebbé nem is mindig tudjuk tenni ezt az időszakot, legalább ne rontsunk a helyzeten.

Menstruációs fájdalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruációs fájdalom

Mert bizony előfordul, hogy egy-egy, akár ártatlannak is tűnő tettel, korttyal, falattal igencsak sokat ronthatunk éppen aktuális állapotunkon. Ha itt vannak a piros betűs napok, a következőket mindenképpen kerüld!

Mondj le róla néhány napig!

Vagy legalább csökkentsd a napi adagod, már ami a kávét illeti, legalábbis a nehéz napokon. A kávé összehúzza az ereket, ezáltal a megzavarja a vérellátást, így az esetleges görcsök nemhogy enyhülnek, de még fájdalmasabbak is lesznek.

Bújj ágyba!

Tudjuk, vannak az életünkben hajtósabb időszakok, amik nem veszik figyelembe, hogy éppen menstruálunk vagy sem. Ha a két dolog éppen egybe esik, azért próbálj meg a lehető legtöbbet aludni. Nyilván, ha egy munkát meg kell csinálni, ha beteg gyerkőcöt kell ápolni, a saját alvásmennyiségünk a legutolsó, ami az eszünkbe jut. Ám ilyenkor hatványozottan igaz, hogy ne vedd el az időt felesleges telefonnyomkodással, tévénézéssel a minőségi pihenés.

Csökkentsd!

Sajnos a stressz úgy általában nem jó sem a testünknek, sem a lelkünknek. Menstruáció alatt sem könnyíti meg a hölgyek dolgát, hiszen a sok idegeskedés erősítheti a vérzést.

A csoki a mindened?

Habár legtöbbünk némi csokoládé elmajszolásával enyhíteni az ilyenkor viszonylag gyakori hasfájást, görcsöket, ez nem a legjobb ötlet. Az édesség, ahelyett, hogy segítene, csak ront a helyzeten, puffadást is okozhat.

Csak csínján vele!

Néhány pohárka nem árthat, de túlzásba azért ne vidd az alkoholfogyasztást amúgy sem, de a menstruáció alatt pláne ne. Ezzel csak felerősíted az amúgy sem kellemes fájdalmat.

Csak semmi lustizás!

Anno Te is felmentést kértél a testnevelés óra alól, amikor menstruáltál? Ugyan kaptál, de a tanárod mindig figyelmeztetett, hogy ez nem a legjobb megoldás? Bizony, igaza volt! Az egész napos „ágyban, párnák közt” fetrengés ilyenkor csak első hallásra tűnik jó ötletnek, hiszen nemigen segíti aktuális elesettségünket. Persze, ne ilyenkor fusd le a maratont, de egy könnyű torna nem fog ilyenkor ártani, az biztos!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...