2017.12.19. 17:51:32 14384 386

Tedd fel a karácsonyi menüre a koronát: Mézeskalács torta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ezt a receptet követed, akkor még mézeskalács tésztát sem kell összeállítanod, így egyben egy kényelmes megoldás is ez a gyönyörű torta, ami valóban felteheti a koronát a művedre. ;) A citromos mascarpone krém teszi még tökéletesebbé a desszertet.

Mézeskalács torta | gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mézeskalács torta | gizi-receptjei.blogspot.hu

Mézeskalács torta

Hozzávalók 20 cm-es tortához:

  • 1 cs Tante Fanny mézeskalács tészta

A készen megvásárolható mézeskalács tésztát csomagoljuk ki, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.

Ezután vágjunk ki a tésztából három darab 20 cm-es kört. Én egy fedőt helyeztem rá, majd azt vágtam körbe, így kaptam két darab 20 cm-es tésztalapot. A maradék, leeső tésztát egymásra helyeztem úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd abból vágtam ki a harmadik tésztalapot.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tésztalapot.(Én gáztepsin egyszerre két lapot sütöttem meg, a harmadikat pedig külön.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 6-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat. (Én légkeverésnél 160 fokon, 6 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.

Citromos mascarponekrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 1,5 dl Hulala (v. habtejszín)

A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a citrom levét, majd keverjük jó habosra. (A citromlevet apránként adjuk hozzá, és ízlés szerint ízesítsük vele a krémet)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, egy fakanállal keverjük a mascarponekrémhez. (Közben figyeljünk, nehogy túl lágy legyen a krém, ezért csakis apránként keverjük hozzá a habot.)

Az egyik tésztalapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a krém 1/3 részével.

Ezután helyezzünk rá egy tésztalapot, majd kenjük meg a maradék krém felével, helyezzük rá a harmadik tésztalapot, és kenjük meg a maradék krémmel úgy, hogy kenjük közben vékonyan körbe is a tortát.

Az elkészült tortát pár órára tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak, a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A fűszeres mézeskalács tésztához nagyon jól illik a citromos-habos krém. Ízlés szerint fel is díszíthetjük a tortánkat, de én egyszerűen csak a maradék tésztából sütött fenyőket tettem rá.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...