2023.02.26. 11:00:12 6953 293

Teázzunk! – Használd helyesen a filtert!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Teázni jó. Teázni hangulatos. Van, aki szerint teázni egy életérzés. A tea finom, egészséges, remek szomjoltó. Bizonyos fajták fogyasztása kifejezetten jó hatással van emésztésünkre. Egy finom tea ellazít, kikapcsol. Egy jó tea komoly és fontos beszélgetések kelléke lehet. Persze, csak ha jól van elkészítve!

Gyógytea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógytea

Egyéni ízlés kérdése, kinek mi a jó tea. Azonban vannak olyan aranyszabályok a nemes ital elkészítése közben, amikre érdemes odafigyelni, hogy a maximális élvezetet nyújtsa a hörpölés.

Nem mindig a leggyorsabb a legjobb!

Ugyan a boltban „készen” vásárolható, vagyis a filteres teák elkészítése gyors és egyszerű, ha valódi teaélményre vágyunk, válasszunk inkább szálas, forrázható teákat.

Ha maradnánk a filteres változatnál

Hiába tűnik jó ötletnek a teafiltert minél hosszabb ideig áztatni a forró vízben, hogy jobban kijöjjenek az aromák, ízek, nem javasolt ezt tenni. Egyrészt nem lesz jobb íze, másrészt kioldódhatnak belőle olyan anyagok, amik kesernyéssé tehetik a forró italod ízét. Ugyanilyen haszontalan a teafilter kinyomkodása a bögrénkbe, miután kivettük azt a forró vízből. Sem jobb íze nem lesz a teának, csupán kesernyésebbé tehetjük a filterből kinyomkodott csersavval.

Újrahasznosítás? Csak bizonyos esetekben!

Általában még egyszer felhasználod a filtert, hogy egy újabb bögre teát készíts belőle? Ez jó ötlet, de csak bizonyos teafajták esetén. A sötétebb teák esetén inkább kerüljük ezt a megoldást, ám a fehér vagy zöld változatnál lehetséges az ilyen fajta spórolás.

Ha már nem a gyorsaság, hanem a minőség a fontosabb

Ha a szálas teák mellett teszed le a voksodat, már különféle anyagú filterek közül válogathatsz. Ezek készülhetnek papírból, bambuszból, pamutból. Ám akadnak olyan „szűrők” is, amelyek nem minden esetben tesznek jót egészségünknek. Ilyenek lehetnek a klórral fehérített filterek, illetve azok, melyek anyagában PVC vagy polipropilén, vagyis valamilyen műanyag található. Nyilván ha leforrázzuk ezeket, és egy ideig állnak a forró vízben, ezek a nem igazán emberi fogyasztásra szánt anyagok könnyedén kioldódhatnak.

Forrás: nosalty.hu, premiumsteap.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.