2024.03.01. 15:41:00 5886 216

Te szereted a munkahelyed? – Még néhány szó a toxikus munkakörnyezetről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ideális munkahelyet megtalálni nem a legegyszerűbb feladat. Hogy éppen mi a legmegfelelőbb számunkra, azt az aktuális élethelyzetünk is meghatározza, de az általánosságban elmondható, hogy a normális munkakörnyezet, segítőkész kollégák alapfeltétel kellene, hogy legyen.

Munkahelyi nyomás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munkahelyi nyomás

De sajnos nem az, és a stresszmentes munkahely is csak egy álom sokunk számára. De mégis, mire érdemes odafigyelni, ha úgy érezzük, valami nem jó és váltani kell? Íme, néhány apró jel, hogy ideje újra az álláshirdetéseket böngészni, mert toxikus munkakörnyezetben dolgozol.

  • Családias a környezet? Akkor ez egy szuper hely, ugye? Támogatjátok egymást, mindig mindenkinek van egy kedves szava a másikhoz, emellett pedig a környezet is szuper. Aztán vannak a munka utáni programok: a csapatépítők, a meló utáni közös vacsi, amin ugyan nem kötelező részt venni, de ferde szemmel néznek rád, ha valamiért kihagyod. És a túlórával is érdemes számolnod, lehetőleg ingyen, hiszen családban az ilyenért pénzt nem fogadunk el…

  • Hiányzik az elismerés? Bármit teszel, bárhogy teszed, bárhogy oldasz meg egy problémás helyzetet, a munkád elismerése elmarad. Ehelyett jöhet a folyamatos kritika, a kákán is csomót kereső magatartás, ami nem csak a munkakedvednek lesz ártalmas, hanem az önbizalmadnak is. Innen bizony ideje továbbállni, mert itt számodra nem terem babér.

  • Süket fülek? Nem kérdeznek, nem válaszolnak, nem hallgatnak, nem beszélnek. Ha az új kollégáiddal ilyen a munkahelyi kommunikáció, akkor bizony érdemes felállni az asztaltól és egy olyan munkahelyet keresni, ahol egyenrangú félként bánnak veled, és ahol mindenkinek fontos, hogy az új kolléga minél előbb betanuljon!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!