2018.06.10. 08:20:27 10169 274

Te sem szereted? – Könnyítsd meg a dolgod, ha szemcseppre szorulsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy-egy allergiás időszakban, vagy ne adj’ Isten, ha a kötőhártyánk gyullad be, sajnos gyakori vendég a házi patikánkban a szemcsepp. Nem tudom, ki hogy van vele, az orrcseppet még valahogy megoldom a magam, vagy akár a gyerkőc esetében is, de a szembe való csepegtetés nehéz feladat…

Szemcsepp - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemcsepp

Mert hogy tartsam a fejem, hogy oda hulljon a csepp, ahova kell, meg egyáltalán, hogy ne pislogjak. Azt már el sem tudom képzelni, ha mondjuk, a gyerekemnek kell a szemébe csepegtetni, azt hogyan és miképp oldom meg! Nyilván megfogom, mert muszáj lesz, de azért jól jön néhány tipp!

Ha én magam vagyok az áldozat…

Húzzuk lefelé az alsó szemhéjunkat az egyik ujjunk segítségével, nézzünk felfelé, és a cseppet az alul lévő „szemráncba”, illetve a szemgolyónk és az alsó szemhéj közti zugba próbáljuk becseppenteni. Ha megvan, tartsuk csukva a szemünket körülbelül 60 másodpercig. Így a cseppből jut a szemünk minden részére.

Fontos!

Ügyelj rá, hogy szemcseppes flakon egyik része se érjen hozzá a szemedhez, mert így könnyen továbbviheted a fertőzést.

Ha a gyerkőc a beteg…

Gyerekeknél, pláne a 2-3 éves örökmozgóknál nagy feladat egy-egy csepp szemcsepp bejuttatása a szembe. Pedig a módszer náluk is hasonló. A fejet hátra döntve, vagy éppen hanyatt fekve (így nem kell tartani a fejüket hosszabb ideig), az alsó szemhéjukat lehúzva kellene a szembe csöppenteni a gyógyszert.

Ha a fenti megoldás nem kivitelezhető…

Akkor még egy megoldás lehet! Csukja be a gyermek a szemét, és a belső szemzugba kerüljön a szemcsepp. Ezután húzd le az alsó szemhéját, hogy mindenhova jusson a cseppből.

Ha így sem megy…

Akkor az álommanókat kell segítségül hívnunk! Várjuk meg míg mélyen elalszik a gyerkőc, és most csöppentsünk a belső szemzugba a szemcseppből! Finoman húzzuk le az alsó szemhéjat ebben az esetben is, hogy mindenhova jusson a gyógyszerből!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.