2018.04.09. 11:10:37 10386 292

Te is megkönnyezed a tavaszt? – 2+1 tipp, hogy könnyebben kezd az allergiaszezont!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár kétségtelen, hogy rendkívül nagy öröm, hogy végre megérkezett a napsütéses, madárcsicsergős, virágos tavasz, azért vannak, akik némi ürömmel is fogadják az új évszak beköszöntét. Ők azok, akiket az első rügyek megjelenésétől az allergia gyötör…

Allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Allergia

Hiszen a virágba borult természettel együtt megjelennek a különböző allergizáló pollenek is a levegőben. Meg- illetve kikerülni ugyan nem lehet őket, viszont néhány tipp segítségével talán érintettként könnyebben nekiugorhatunk az előttünk álló allergiaszezonnak, és megúszhatjuk kevesebb könnyel, orrfújással, tüsszentéssel a ránk váró néhány hónapot!

Ezekre ügyelj, ha csökkentenéd az allergia kellemetlen kísérőit…

Ha a lentebb írt tanácsokat megfogadod, talán könnyebben átvészeled az éppen csak induó allergiaszezon!

Ami Neked tiltólistás!

Sajnos, vannak olyan dolgok, tevékenységek, amikről jobb lemondanod, ha a pollenallergia tüneteitől szenvedsz! Ilyen például az alkoholfogyasztás. Mivel ez felgyorsítja a vérkeringésünket, ezáltal gyorsabban reagálunk a környezetünkben szálldogáló „porszemekre”. És hiába a természet hívogató szava, a lágy napsugarak, melyek láttán, „hallatán” az embernek kedve támad valamilyen szabadban végezhető sporttevékenységhez, erről is jobb lemondani, ha allergia gyötör! Egyrészt kint ugye nagyobb esélye van, hogy „beleszaladsz” valamilyen virágporba, másrészt, ezekre a fentebb már írt gyorsabb vérkeringés miatt hamarabb reagálsz is, orrfolyás, tüsszentés, könnyezés formájában.

Ha nem bírod a virágport, a gyakoribb hajmosással sokat segíthetsz magadon, hiszen így nem viszed be az ágyadba, vagy akár a lakás különböző pontjaira a kis „apróságokat” a hajkoronád segítségével.

Ki hinné, hogy az öltözködésen is sok múlhat!

Itt persze nem arra gondolunk, hogy aki a legújabb divat szerint öltözködik, az kevésbé szenved majd az allergia tüneteitől!:-) Valójában nem is az öltözéken van a lényeg, hanem például annak mosás utáni szárításán. Ha allergiától szenvedsz, hiába a nagy udvar, a ragyogó napsütés, inkább zárt helyen, pincében szárítsd a ruháidat! Vagy dolgozhat a szárítógép is!:-) Sajnos, a friss levegő mellett a polleneket is magukba szippanthatja a ruha szövete, ami aztán heves tüsszögéshez, orrfolyáshoz vezethet. Amire még érdemes figyelni, hogy a napközben viselt ruhádat lehetőleg ne a hálószobában vesd le, mert arról is kerülhetnek a szoba levegőjébe a nap folyamán „begyűjtött”, zavaró apróságok!

Időben gondolkozz!

Ha elébe mennél a bajnak, érdemes időben elkezdeni valamilyen antihisztamin tartalmú készítményt. Így nem törnek majd olyan intenzitással és olyan hirtelen rád az allergiás panaszok! Ám mielőtt bármit kipróbálnál, konzultálj szakemberrel! Az antihisztamin tartalmú készítmények szedése általában mindig jár valamilyen mellékhatással (például álmosság, kettős látás, szájszárazság), illetve az sem mindegy, milyen típusú allergiától szenvedünk. Ennek megfelelően kell kiválasztani a számunkra megfelelő „gyógyszert”!

Cikkünk csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.