2018.04.09. 11:10:37 10575 292

Te is megkönnyezed a tavaszt? – 2+1 tipp, hogy könnyebben kezd az allergiaszezont!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár kétségtelen, hogy rendkívül nagy öröm, hogy végre megérkezett a napsütéses, madárcsicsergős, virágos tavasz, azért vannak, akik némi ürömmel is fogadják az új évszak beköszöntét. Ők azok, akiket az első rügyek megjelenésétől az allergia gyötör…

Allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Allergia

Hiszen a virágba borult természettel együtt megjelennek a különböző allergizáló pollenek is a levegőben. Meg- illetve kikerülni ugyan nem lehet őket, viszont néhány tipp segítségével talán érintettként könnyebben nekiugorhatunk az előttünk álló allergiaszezonnak, és megúszhatjuk kevesebb könnyel, orrfújással, tüsszentéssel a ránk váró néhány hónapot!

Ezekre ügyelj, ha csökkentenéd az allergia kellemetlen kísérőit…

Ha a lentebb írt tanácsokat megfogadod, talán könnyebben átvészeled az éppen csak induó allergiaszezon!

Ami Neked tiltólistás!

Sajnos, vannak olyan dolgok, tevékenységek, amikről jobb lemondanod, ha a pollenallergia tüneteitől szenvedsz! Ilyen például az alkoholfogyasztás. Mivel ez felgyorsítja a vérkeringésünket, ezáltal gyorsabban reagálunk a környezetünkben szálldogáló „porszemekre”. És hiába a természet hívogató szava, a lágy napsugarak, melyek láttán, „hallatán” az embernek kedve támad valamilyen szabadban végezhető sporttevékenységhez, erről is jobb lemondani, ha allergia gyötör! Egyrészt kint ugye nagyobb esélye van, hogy „beleszaladsz” valamilyen virágporba, másrészt, ezekre a fentebb már írt gyorsabb vérkeringés miatt hamarabb reagálsz is, orrfolyás, tüsszentés, könnyezés formájában.

Ha nem bírod a virágport, a gyakoribb hajmosással sokat segíthetsz magadon, hiszen így nem viszed be az ágyadba, vagy akár a lakás különböző pontjaira a kis „apróságokat” a hajkoronád segítségével.

Ki hinné, hogy az öltözködésen is sok múlhat!

Itt persze nem arra gondolunk, hogy aki a legújabb divat szerint öltözködik, az kevésbé szenved majd az allergia tüneteitől!:-) Valójában nem is az öltözéken van a lényeg, hanem például annak mosás utáni szárításán. Ha allergiától szenvedsz, hiába a nagy udvar, a ragyogó napsütés, inkább zárt helyen, pincében szárítsd a ruháidat! Vagy dolgozhat a szárítógép is!:-) Sajnos, a friss levegő mellett a polleneket is magukba szippanthatja a ruha szövete, ami aztán heves tüsszögéshez, orrfolyáshoz vezethet. Amire még érdemes figyelni, hogy a napközben viselt ruhádat lehetőleg ne a hálószobában vesd le, mert arról is kerülhetnek a szoba levegőjébe a nap folyamán „begyűjtött”, zavaró apróságok!

Időben gondolkozz!

Ha elébe mennél a bajnak, érdemes időben elkezdeni valamilyen antihisztamin tartalmú készítményt. Így nem törnek majd olyan intenzitással és olyan hirtelen rád az allergiás panaszok! Ám mielőtt bármit kipróbálnál, konzultálj szakemberrel! Az antihisztamin tartalmú készítmények szedése általában mindig jár valamilyen mellékhatással (például álmosság, kettős látás, szájszárazság), illetve az sem mindegy, milyen típusú allergiától szenvedünk. Ennek megfelelően kell kiválasztani a számunkra megfelelő „gyógyszert”!

Cikkünk csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.