2021.12.25. 08:30:51 8009 222

Te is jól ismered a kollégáidat? Vicces céges buli összefoglaló!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli évszak és különösen a karácsony sok minden miatt izgalmas időszak. Nem csak a család fordítja fel alaposan az életünket ilyenkor. A munkahelyünkön szinte biztos az év végi őrület, mert tuti, hogy minden megrendelőnek, vásárlónak és partnernek most fog eszébe jutni mit is nem csinált meg egész évben.

Céges karácsonyi buli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Céges karácsonyi buli

A legnagyobb őrület és rohanás csúcsán kerül megrendezére az évzáró céges buli. Legjobb esetben ezeken már túl vagyunk karácsony napjáig. Nézzük kis vicces összefoglalónkat erről az utánozhatatlan év végi élményről. Az már csak hab a tortán, hogy a nők általában ekkor döbbennek rá, hiszen egész évben erre semmi szükségük nem volt, hogy "nincs egy rongyuk sem"! Kétségbeesetten egyensúlyoznak tűsarkúban a gardrób előtt. Nem jön rájuk a tavalyi szett, mert megint nem sikerült leadni a még ősszel felszedett úszógumit. Irány a pláza. Órákig tartó kóválygás a ruhaboltokban, mire összejön a megfelelő öltözet. Amikor ez is meglett végre, már csak az üveg bor tartja bennük a lelket, hogy minden erejüket összeszedve és megtartva a lassan szétcsúszni készülő méltóságukat, bevonuljanak a buli helyszínére. A belépő fontos. Nagyon fontos. Hiszen a cég férfi tagjai csak ilyen, valóban ritka alkalmakkor szembesülnek kolléganőik igazi és hamisítatlan női mivoltával. Na, és itt kezdődnek a bonyodalmak.

A buli elején még mindenki kínosan feszeng. A cégvezetők elmormolják az éves értékeléseiket, de ezeken általában kissé elbóbiskol a társaság nagy része, mint az egyszeri nagybajszos Jani bácsi a falutemplomi misén. Aki hangosabban horkant, azt gyorsan oldalba bökik vagy bokán rúgják a figyelmesebbek az asztal alatt. Mindenki kivan teljesen és majd leragad a szeme. Némelyek előtt már este nyolckor egy bögre forralt bor és a kedvenc plüss pizsama lebeg. Csak egyszer élje túl ezt a felhajtást és érjen haza, beájulni az ágyba. A cég tulajdonosa hangos sóhajjal huppan vissza a székébe és kapaszkodik az előtte álló boros pohárba: hálisten csak egyszer bakiztam bele a szövegbe, pedig istenuccse órákig gyakoroltam tükör előtt a fürdőszobában otthon. A beszéd sosem volt az erőssége, pláne ilyen nagy plénum előtt, erre most inni kell. Boldogan bontogatjuk a céges ajándékokat titokban gyermeki őszinteséggel abban reménykedve, hogy valami előléptetés is lapul a csomagban, de mindannyian tudjuk, az ajándék ilyenkor csak szerényen jelképes elismerés. Szó szerint. Szóval kiteheted a hetvenharmadik logózott bögrédet is a többi mellé a polcra otthon, a pincében.

A vacsora és egy-két kupica csettintős pálesz után a hangulat is olvadni kezd, nem csak a Gizike fagyos mosolya a titkárságról. Igaz, lehet, hogy ezt a mosolyt sokkal jobb lenne nem látni, mert otthon még rémeket fog álmodni valaki és felsír a sötétben. Néhány kolléganő személyisége is kibontakozik a laza tánc közben, nem csak a ruhája, kiderül, hogy egész jól mozognak. A férfiak nagy része erősen koncentrál, a kolléganő dekoltázsa mellett arra is, hogy még bírja szusszal a táncot. Ennyi idősen, ekkora pocakkal ez elég komoly kihívás, lássuk be. A raktáros Géza bácsit is ketten támogatják a székhez, akinek már kezd lilulni a feje. Nem tudni a tánc, vagy a pénztáros Böbe hevítette fel annyira, hogy alig kap levegőt. Valaki csendben gyorstárcsázásra állítja a mentők számát, még elég józan, hogy felkészüljön a legrosszabbra.

Katika a sarokban csendesen pityereg. Esküdözött, hogy márpedig ő biztos nem iszik egy kortyot sem, de mostanra feladta. Rászakadt az elmúlt hetek, nem, az elmúlt évek összes szerencsétlensége, és a barátnőivel épp most átkozzák el a föld összes barbár férfijét, akik csak arra születtek, hogy őket tönkretegyék. A két sofőr már megint összeverekedett. Ezt minden évben eljátsszák, mintha kötelességük lenne. Mindenki tudja a cégen belül mennyire utálja egyik a másikat, de ilyenkor egy napra, miután egymás fejére olvasták minden sérelmüket, megerősítik a kibékülést néhány pofonnal és felessel. Az est további részében pedig békésen iszogatnak sűrűn "teeessssvérem...." -ezve a másikat.

A cég néhány dolgozója ilyenkor mély lelkiismeretfurdalástól vezérelve, hogy eddig egy kollégájukkal sem álltak szóba, elhivatottan igyekeznek minden földi halandóval beszélgetni, ha kell, ha nem. Végül már a sarokban álló kuka is megfelel, csak legyen, akinek kiönthetik a szívüket, mielőtt felébrednek és újra sötét homályba és hallgatásba burkolóznak. Másnap mindenki enyhe, vagy kevésbé enyhe fejfájással ébred. Mindenki igyekszik erősen visszaemlékezni az este történéseire. Csendben imádkozik az új évig, hogy biztos lehessen abban, nem követett-e el a bulin valami olyat, ami miatt a felmondása várja január első napjaiban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?