2024.04.22. 12:32:27 5943 239

Te is duplán forralod? – Ezért ne tedd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Veled is megesik, hogy kényelemből, lustaságból, vagy csak azért, mert nem akarsz pazarolni, a vízforralóban lévő vizet nem öntöd ki, inkább újraforralod, vagy éppen engedsz rá némi friss vizet és úgy nyomsz rá az indítógombra? Hát képzeld, hogy ez így nem a legjobb megoldás!

Elektromos vízforraló | Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elektromos vízforraló | Fotó: 123rf.hu

Forralás alkalmával sok minden eltűnhet a vízből: csökkenhet annak kalcium és magnéziumtartalma, emellett kevesebb lesz benne az oxigén és a széndioxid is. Cserébe a forraló alján, falán viszont nem kevés vízkő keletkezhet. Ezek alapjában véve nem nagy problémák. A bibi ott kezdődik, amikor is több órát áll a forralóban a felhasználatlan víz. Mert:

  • műanyag forraló esetén a műanyagból „kiázhatnak” olyan káros anyagok, melyek hormonjainkra lehetnek rossz hatással.

  • fémes forraló esetén benne lévő nikkel válthat ki allergiás reakciót többeknél.

Úgyhogy, inkább friss vizet forralj, és csak annyit, amennyit kell, mert az újraforralás veszélyes lehet.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...