2022.05.07. 10:53:23 7001 254

Távolítsd el a kávéfoltot! 1.– Így tüntesd el a frissen hullt kávépöttyöket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádjuk az illatát, rajongunk az ízéért, ám a foltot, amit a ruhánkon, a terítőn hagy, már nem igazán szívleljük. Naná, hogy az isteni kávéról van szó, melynek eredeti „funkciójáért” odavagyunk, ám ha egyik-másik textíliánkat szeretné megszínezni, azért már zabosak vagyunk.

Egy jó kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy jó kávé

A legegyszerűbb persze itt is a megelőzés lenne, vagyis ha nem öntöznénk mindenfelé a finom fekete italt. Persze, az esetek többségében nem szándékosan kerül a kávé a ruhánkra vagy éppen a terítőnkre.:-) Szerencsére, akadnak praktikák bőven, amivel eltűntethetjük a nem kívánatos foltokat! Az első részben a friss kávéfoltok eltávolításához használható praktikákat vesszük sorra.

Kiborult a kávé?

Semmi vész, itt a kiút a bajból:

Jöhet a legegyszerűbb megoldás?

A kiömlött kávéfoltot itasd fel konyhai papírtörlővel, majd mehet is a textília a meleg víz alá. Ha a folt eltűnt, elhalványult, mosd ki a szokásos módon a terítőt, ruhaneműt.

Jöhetnek a szerek?

Ha nem bízol a tiszta vízben vagy az egyéb praktikákban, vess be valamilyen szert. A tejeskávé folt könnyen kivehető, ha a foltra közvetlenül kerül mosószer, öblítő, vagy folyékony szappan. Hagyd a szert hatni 5-10 percig, öblítsd át vízzel, majd a szokásos módon mosd ki.

Fehér textilre kiváló

A sütőpor igazi csodaszer hírében áll, ne csodálkozzunk rajt, hogy a kávéfolttal is elbánik. Tegyünk a foltra a porból, hagyjuk hatni egy ideig, míg a sütőpor magába szívja a kávét. Vizezzük be az egész pacát, majd egy kefével, vagy papírtörlővel, ronggyal itassuk fel. Az addig megszokott módon mossuk a textíliát. Arra ügyeljünk, hogy színes ruhákon ne alkalmazzuk ezt a módszert, mert a folt helyén halványíthatja az anyagot. A sütőporhoz hasonlóan a sót is bevethetjük, ha kávéfolt került a ruhánkra, terítőre.

Használd ki a bubik hatását!

Terítőre, ingre, egyéb textíliára került kávéfolt esetén a szénsavas ásványvíz is a segítségedre lehet. Öntsd a foltra, és hagyd, hogy a buborékok megtegyék hatásukat, vagyis feloldják a sötét pacát.

Kényes anyagok esetén is van megoldás

Selyem, pamut vagy egyéb érzékenyebb anyag esetén a sampon és víz kombinációja segíthet. Keverd össze a vizet és a sampont, kend a foltra, hagyd hatni, majd itasd fel egy ronggyal.

Ha félted a fehér színű anyagot

Ebben az esetben egy fehér csodaszer, a tej lesz segítségedre. Öntsd a kávéfoltra, hagyd hatni, majd langyos vízzel öblítsd ki!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...