2017.04.05. 08:22:39 11748 349

Tavaszi hajvitalizáló kúra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak szervezetünk sínyli meg a hosszú telet, hanem a hajunk is. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen újra élettel telivé és gyönyörűvé varázsolhatjuk. Hajápolási tanácsok tavaszra.

Lafferton Annamária munka közben | forrás: lafferton.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lafferton Annamária munka közben | forrás: lafferton.hu

A téli hideg és a fűtött helyiségek meleg levegőjének hatására tavaszra szárazzá válik a haj. Ha könnyelműen mellőztük a sapkát, tavaszra gyakran viszket és korpásodik a fejbőr, ami annak a jele, hogy megfázott. A vitaminszegény táplálkozás, a D vitamin hiánya ugyancsak megteszi a hatását. Van akinek zsírosodik, másoknak kiszárad a haja, megint másoknak a megszokottnál is jobban hullik.

Haladjunk belülről kifelé

„Először is, tartsunk tavaszi vitaminkúrát: együnk minél több friss zöldséget, szezonális gyümölcsöt és igyunk sok folyadékot, valamint napfürdőzzünk minél többet. Szedhetünk plusz vitaminokat is, a témával foglalkozó cikkek a cinket, szelént, kovaföldet valamint C, A és F vitaminokat javasolják hajunk egészségére. Vagy egyszerűen együnk epret, abban szinte minden benne van ezekből” – tanácsolja Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

A szervezetünk meghálálja a törődést. Ha sikerült csordultig tölteni a vitaminraktárakat, akkor testünk felfrissül, kicsattanó formába kerül, és nem mellesleg regenerálódik, széppé és egészségessé válik a hajunk, sőt, a bőr és a köröm is.

Háromlépéses hajápolás extrákkal

Kívülről gondos ápolással tehetjük teljessé a haj regenerálását. A három lépéses hajápolás ilyenkor kiegészül hajápoló tej, a hajvégápoló és a fésülést könnyítő spray használatával. A három lépéses hajápolás lényege, hogy minden mosás után balzsamozzuk, majd minden harmadik, negyedik hajmosásnál keratinos hajpakolással tápláljuk a hajat. A balzsamot minden alkalommal néhány percig a hajon kell hagyni, majd alaposan kiöblíteni. A keratinos hajpakolást nedves hajra visszük fel, ezután negyed órát hagyjuk hatni mielőtt kiöblítenénk.

A kúra hetei alatt viszont a törölközőszáraz hajon a haj hosszától függően oszlassunk el két-három pumpálásnyi hajápoló tejet is, csak ezután szárítsuk és formázzuk. Ilyenkor szárítást követően használjunk hajvégápoló szérumot is a száraz hajvégeken, valamint fésülést könnyítő sprayt a hajszálak teljes hosszán. Ez utóbbi megkönnyíti a hosszú vagy félhosszú haj kezelhetőségét, segít megelőzni a kócolódást és megvédi az elgyengült hajszálakat a rendszeres fésülés okozta fizikai sérülésektől valamint a statikus feltöltődéstől – magyarázza Lafferton Annamária.

Garantált eredmény, kivéve ha...

Ez a néhány hetes helyes táplálkozás- és hajápoló vitaminkúra csodát tesz a hajjal. A hajbalzsam hidratál, a keratinos hajpakolás helyreállítja a hajszálak felületén keletkezett sérüléseket és megerősíti a hajszálakat, így a haj fényes és erős lesz, valamint könnyen kezelhető és jól formázható marad. A hajformázó tejnek köszönhetően simább, rugalmasabb lesz a haj, emellett hővédő hatása is van, ami az egyre erősebb tavaszi napsugarakkal szemben jól jön. A hajvégápoló pedig nem csak megzabolázza a rakoncátlan hajvégeket, de megelőzi a töredezést is.

A Lafferton Fodrászatról

Lafferton Annamária Magyarország első, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrásza. Hatéves korában döntötte el, hogy fodrász lesz, majd 13 évesen már ott állt a hajmosónál. Volt hajmodell, később 3 éven keresztül tökéletesítette szakmai tudását egy mesterfodrász mellett Budapesten. 2010-ben nyitotta meg az első önálló szalonját Lafferton Fodrászat néven, amely Magyarországon elsőként az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott. Ma már két szalonja működik Budapesten. Küldetése: magabiztossá tenni a nőket tökéletes frizurával. Honlapja: www.lafferton.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...