2022.05.24. 17:20:00 8271 282

Tavaszi cordon bleu, készítsd cukkiniből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy ízletes sonka és a lágyan olvadó sajt kettőse nem csak két hússzelet közé zárva lesz étvágygerjesztő! Polenta-, padlizsán- vagy cukkinirétegek közé is kerülhet az ínycsiklandozó töltelék. Engedjük hát szabadon kulináris fantáziánkat!

Nyers cukkini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyers cukkini

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy amíg kapható friss zöldség és gyümölcs, addig igyekezzünk minél több étkezésbe belecsempészni ezt az éltető és tápanyagdús frissességet. Tegyük félre a húst, és vegetáriánusként a sonkát is, hogy teret engedhessünk a zöldségeknek! Az időtlen cordon bleu cukkiniből például az alábbi módon készül.

Cordon bleu cukkiniből

Hozzávalók 10 darabhoz:

300 gr cukkini
150 gr sajt
100 gr sonka (Ha elérhető, akkor prosciutto cotto.)
4 db tojás
100 gr liszt
100 gr zsemlemorzsa
frissen őrölt bors ízlés szerint

olívaolaj

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a cukkinit, majd vágjuk le a tetejét és az alját. A cukkinit vágjuk egyenletes, kb. fél centi vékony szeletekre. 20 szelet cukkinink, vagy más páros szám kerüljön ki végül a kezeink alól.
    Szeleteljük fel a sajtot is, ebből és a vékony szeletekre szelt sonkából is 10-10 szeletre lesz szükség.

  2. Egy szelet cukkinire helyezzünk rá egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet sajtot is, majd zárjuk egy újabb szelet hasonló méretű cukkinivel a sort.

  3. A tojásokat verjük fel és ízesítjük sóval és borssal. A liszthez is adjunk egy kevés sót, és a panírmorzsát szintén készítsük elő a panírozáshoz. Először a szokásos módon panírozzuk be a cukkinik közé foglalt finomságokat, majd adjunk egy újabb réteget is az ételnek, de ekkor a lisztet hagyjuk ki a sorból.
    A bepanírozott töltött cukkiniket alufóliával bevont tálcára vagy tepsire tesszük.

  4. Ezután süssünk ki minden egyes darabot az idő közben felforrósított olajban, ehhez használjunk egy mélyebb serpenyőt. A cukkinik 2-2 perc alatt készre sülnek, ami után az étel már tálalható is a tetszőleges körettel.

Tipp: A cukkini cordon bleu mellé érdemes görög joghurtból, kevés sóból és tépett, friss mentalevélből álló szószt is tálalni.

Forrás: www.giallozafferano.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...