2022.07.25. 17:57:33 7617 238

Tartsd tisztán a smink-szivacsod – 2+1 trükk a maximális higiéniáért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy a sminkünk mindig makulátlan legyen, az alapozót sikerüljön a legjobban felvinni a bőrünkre és lehetőleg ne díszítsék pattanások a bőrünket a benne megbúvó bacik miatt, ezért érdemes sminkeléshez használt szivacsot rendszeresen tisztítani. De mégis hogyan? Na, most figyelj!

Finom smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom smink

Azt amúgy tudtad, hogy a sminkeléshez használt kis szivacsot is érdemes háromhavonta cserélned? Illetve, ez alatt a 3 hónap alatt is érdemes olyan gyakran tisztítanod, amilyen gyakran csak lehet. Így könnyebben megelőzheted a fentebb már írt bőrproblémák kialakulását.

Hogy maximális legyen a szivacsod tisztasága, íme, 3 pofonegyszerű trükk:

A legegyszerűbb: szappan és víz

A szivacskát alaposan dörgöld át szappannal, vagy tusfürdővel, majd alaposan öblítsd ki langyos vízzel. Ezek után hagyd megszáradni.

Ha bírja a forróságot

Ha azt szeretnéd, hogy a baktériumok biztosan elpusztuljanak a kis szivacsból, öntsd le forró vízzel. Vagy éppen helyezd néhány percre egy forró vízzel teli edénybe.

Vesd be a mikrohullámokat is!

Tedd a szivacsot némi szappannal/tusfürdővel kevert vízzel teli tálkába, ami aztán mehet a mikróba, nagyjából 60 másodpercre. Hagyd kihűlni a vizet a szivaccsal együtt, majd vedd ki a szivacsot, hogy minél előbb száradjon meg.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.