2016.11.30. 12:00:09 18198 399

Tárkonyos húsgombóclevessel is várhatjuk a karácsonyt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A finom leves elengedhetetlen az ünnepi asztalra. Nálatok mi szokott lenni a karácsonyi leves, klasszikus húsleves vagy valamilyen különlegesség, például gesztenye krémleves? Küldd el nekünk Te is kedvenc vagy legkülönlegesebb leves receptjeidet, és vegyél részt a karácsonyi nyereményjáték sorsolásán!

Húsgombóc leves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsgombóc leves

Medovarszki Tamásné: Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók a húsgombóchoz: - 0,5 kg darálthús - 1 szelet vízbe áztatott kenyér - 1 egész tojás, só

Hozzávalók a leveshez:

  • 1 kis étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 nagyobb répa
  • 1 nagyobb zöldség
  • 1 csipet őrölt tárkony -őrölt fehérbors, őrölt köménymag
  • 1 dl tejföl, vagy tejszín

Elkészítése:

Először a gombóc hozzávalóit összekeverjük. A vízben áztatott kenyérszeletet kicsit kinyomkodjuk, apróra összetépkedjük, s a többi hozzávalóhoz keverjük, s állni hagyjuk.

Nekem ebből a mennyiségből 14 db gombóc lett.

Olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd rászórjuk a zsülienre vágott zöldséget és répát, s az őrölt tárkonyt, majd megkeverjük, s felöntjük kb. 2 dl vízzel. Pároljuk kb. 10 percig, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, kis borsot és őrölt köménymagot szórunk bele.

Ha forr a leves, akkor az előzőleg összekevert húsgombócokat belerakosgatjuk.

Kb. 20 percig főzzük, néha óvatosan megkevergetjük, nehogy szétessenek a gombócok. Majd kb. 1 dl tejfölt összekeverünk kis vízzel, s villával óvatosan a leveshez keverjük, s pár percig forraljuk.

El is készült a levesünk!

PROAKTIVdirekt karácsonyi receptjáték!

Küldd el nekünk kedvenc karácsonyi receptedet, és vegyél részt az 1 millió forintos nyereménynövelés sorsolásán. Részletek itt>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.