2016.04.15. 08:57:37 12804 372

Tápláló reggeli minden hétköznapra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reggelivel mindig bajban vagyok. Vagy nincs idő elkészíteni és elfogyasztani, vagy nincs ötletem, hogy hogyan is dobhatnám fel ezt a fontos étkezést, hogyan tehetném még táplálóbbá, még ízletesebbé és még változatosabbá. Nos, ez most meg fog változni, 5 reggeli receptet gyűjtöttünk össze, amelyekkel bárki megpróbálkozhat.

Francia omlett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Francia omlett

Ha több időd van, válassz egy olyan receptet, amit tovább tart elkészíteni, ha kevés, akkor maradj az egyszerűbbeknél! ;)

1. Spenótos rizs és tojás

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 nagy tojás
  • 2 csésze bébi spenót
  • 1 csésze vadrizs
  • só, bors

Elkészítése

Főzzük meg a rizst, ahogy az instrukción látjuk a zacskón. Sózzuk ízlés szerint.

Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan olajozzunk ki, majd melegítsük fel közepesen. A serpenyő egyik oldalára üssük le a tojást, és süssük három percig, majd adjuk mellé a másik oldalra a bébi spenótot. Borsozzuk meg a tojást és fedjük le, amíg a spenót összemegy és a tojás fehérje is megsül. Halmozzuk a rizst egy tányérra és helyezzük el a tetején a tojást és a spenótot.

2. Smoothie zabpehellyel és friss gyümölccsel

Lényegében készíts egy smoothiet – azaz gyümölcs vagy zöldség turmixot tej nélkül. Ez lehet idény gyümölcsökből és zöldségekből vagy fagyasztottból. Ízesítsd fahéjjal, egy icipici szerecsendióval, majd áztass bele 1 kis csésze zabpelyhet. Amíg a zabpehely megpuhul darabolj fel friss gyümölcsöket, amelyeket keverj hozzá a smoothie-hoz, majd adj hozzá natúr görög joghurtot és már készen is vagy.

3. Reggeli muffin

Hozzávalók:

  • 1 csésze búzakorpa
  • 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fél csésze nádcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • fél csésze reszelt alma, kinyomkodva
  • fél csésze iró
  • negyed csésze olívaolaj
  • 1 nagy tojás

Elkészítése:

Melegítsd a sütőt 180 fokra. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Keverd össze a nedves hozzávalókat egy másik tálban az almával együtt. Fokozatosan adagold a száraz hozzávalós keveréket a nedveshez és keverd össze alaposan. Béleld ki a muffin sütődet, adagold bele a tésztát (háromnegyedéig), és süsd 20-22 percig.

4. Rántotta gombával és spenóttal

Ennek az ételnek az a lényege, hogy először a gombát pároljuk illetve pirítsuk le, majd amikor már majdnem teljesen készen van, akkor adjuk csak hozzá a tojásokat, s a legvégén a bébi spenótot, mielőtt a tojás elkészülne, hogy a legvégén még egy pillanatra lefedhesd, anélkül, hogy kiszáradna a tojás.

5. Tojásos zöldséges szendvics

A tojás ideális reggeli eledel, ha valamivel fel lehet dobni, azok a zöldségek! Ilyenkor tavasszal friss fejes saláta, retek szeletek, kaliforniai paprika és a koktél paradicsom tökéletes választás. Ha szendvicsként készítenéd el, akkor mindent nagyon vékonyra próbálj szelni, és teljes kiőrlésű rozskenyérrel tálald. Rántotta és tükörtojás is kerülhet a szeletek közé.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.