2018.09.18. 17:22:52 9292 299

Talpaljunk, és járjuk körbe a cipők okozta kellemetlenségeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nem megfelelő lábbelik tartós használatával a lábfej számos elváltozást szenvedhet el, amelyek hosszabb-rövidebb idő után fájdalmas tüneteket produkálhatnak. Emiatt kimondottan fontos, hogy körültekintőek legyünk cipővásárláskor.

Női és férfi cipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női és férfi cipő

Kalapácsujj

A harántboltozat süllyedése a lábat mozgató inak megváltozott húzásirányának eredménye. A többnyire a 2. és 3. ujjon kialakuló karomtartás következtében a cipők dörzsölik a lábujjat, ami bőrkeményedéshez és gyulladáshoz is vezethet. A deformitás megelőzhető speciális talpbetéttel és kényelmes cipők viselésével.

Morton-neuroma

Ez a betegség lényegében a talpon végigfutó talpi ideg irritációja miatt kialakuló jóindulatú szövetburjánzás, ami idővel éles fájdalomérzettel jár. A fájdalom jelentkezhet a külső lábélen, de leggyakrabban a 3. és 4. lábujj közötti részt érinti. A fájdalom bizonyos cipők viselésekor érezhető, de eleinte csak hullámokban jelentkezik. Amennyiben kezeletlenül hagyjuk, a panaszok állandósulhatnak. Hogyha bebizonyosodik, hogy a nem megfelelő cipő okozza a tüneteket, érdemes megváltoztatnunk a cipőviselési szokásainkat. Súlyosabb esetben kénytelenek vagyunk szakorvosi ellátást igénybe venni.

A magas sarkú és szűk orrú cipők viselése miatt a nők jóval nagyobb számban érintettek e két betegségben, mint a férfiak. Azonban léteznek olyan egészségügyi problémák is, melyek kimondottan (a túl) lapos cipők viselése miatt alakulnak ki:

Saroksarkantyú betegség

A fájdalmas panaszokat okozó csontkinövés az izmok eredésénél alakul ki rendszeres dörzsölés hatására vagy a cipő hátuljának nyomása következtében. A lábbetegséget szinte minden esetben gyulladás kíséri. Gyógyszeres vagy terápiás módszerekkel is lehet gyógyítani.

Bokasüllyedés

A kalapácsujjhoz hasonlóan ez is népbetegségnek számít. A lúdtalp különböző mértékben és életkorban is kialakulhat. A fájdalomcsillapítás mellett ortopéd cipő viselésével, vagy korrekciós műtéttel kezelhető.

Forrás: fajdalomkozpont.hu/hirek/morton-neuroma--egy-betegseg-a-rossz-cipotol

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...