2022.02.10. 09:45:00 6854 225

Takarodó takarítani! Így motiváld magad a "nemszeretem" tevékenységekre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Dolgos mindennapok, főzés, mosás, kisgyerekek, házi feladat és házi állatok… kinek van ideje, no meg kedve a nap végén még takarítani is? Azonban ezeket a teendőket nem tudjuk a végtelenségig tologatni magunk előtt, sőt nem is ajánlatos, mert könnyen beleszakadhatunk a sok munkába. Vedd hát rá magad a rendszeres rendrakásra!

Dolgunk végeztével - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dolgunk végeztével

Ha te is azok közé tartozol, akikre bénítólag hat a káosz, meg kell nyugtassalak, ezzel nagyon sokan vannak így! Most, hogy tudod, ezzel a problémával nem vagy egyedül. Keressük meg együtt a feladatok végét, jobban mondva elejét, hogy elseperhessük a rendetlenséget!
Leszögezném, hogy a hosszan tartó patyolat tisztaság nem fenntartható állapot, ezt engedjük is el rögtön! A takarítással és a háztartási munkákkal az élhető élettér megteremtése és fenntartása a reális cél.

Így legyél motivált a takarításhoz!

Kezd bele apránként!

Kategorizáld a takarítani való dolgokat és helyiségeket, hogy a leggyorsabban végrehajthatóval kezdve bemelegíthess. A lényeg, hogy ne hagyd magad eltéríteni és haladj a kijelölt sorrendben!
A sikerélmény több energiával fog feltölteni, így a fáradtság ellenére is hatékony lehetsz. Mentálisan is csökkenthető ezzel a módszerrel a túlterheltség, csak kezd el csinálni.
A folyton hipp-hopp rendetlenné váló helyeken pedig érdemes más pakolási rendszert bevezetni vagy szelektálni, ezzel sikeresen csökkentheted a frusztráló tereket.

Amint bent, úgy kint!

Azaz legyél te is takaros! Maradjon a külsőd is rendezett, főleg, ha nem szeretsz az elnyűtt holmikban szorgoskodni. Sokat segít az is, ha valami magasztosabb célként, pl. otthonod kényelmesebbé és kellemesebbé tételeként tekintesz a dologra, nem pedig alantas házimunkaként.

Hozz létre takarítási ütemtervet és ragaszkodj is hozzá!

Minden nap, ha csak 30 percet fordítasz a rendrakásra, már nem fog maga aéá temetni a rendetlenség a hét végére! Az időblokkon kívül választhatod a zónázásos takarítás módszerét, de mindenképpen ajánlott egy ellenőrzési listát rendszeresíteni, hogy biztosan lendületben maradj! Ennek egyetlen kulcsa van: passzoljon hozzád! Azaz életstílusod és időbeosztásod figyelembevételével határozd meg, hogy melyik napokon mit és mennyi ideig csinálsz!

Legyen játék a takarítás!

Tegyünk együtt egy nagy felfedezést! Valószínűleg nem egyedül élsz a hajlékodban, igaz? Nos, ha mások is laknak ott, akkor másik is lehetnek a rendetlenség okozói. Tehát nem kell egymagad végeznek az összes házimunkát; nyugodtan ossz ki belőle a családtagoknak is! Főleg azokból, amiket te a leginkább nem szeretsz :) Az otthon rendben tartása igazából egy fontos családi ügy, ezt apa is beláthatja.
A gyerekek között egy stopperóra vagy egy időzítő segítségével lehet rendrakási versenyt is hirdetni, aminek akár nyereménye is lehet. Mondjuk, valamilyen egészséges nasi formájában.
A jó illatú tisztítószerek szerintem alapfelszerelésnek számítanak, mert ki szeretne irritáló illatú levegőben munkálkodni?

Vidítsd fel magad takarításkor!

Előtte és közben egy pörgős zeneválogatás meghozhatja a kedvünket a mozgáshoz, és ilyenkor már könnyebben megforgatjuk azt a partvist is. Persze, szigorúan tánclépésekben!
Takarítás után pedig megjutalmazhatjuk magunkat egy kis aprósággal, egy kocka csoki vagy egy finom bonbon formájában. Persze mértékkel, hogy a letáncolt kalóriák ne szaladjanak rögtön vissza.

Forrás: www.funlovingfamilies.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...