2015.02.03. 13:30:00 9228 57

Takaríts kevesebbet – 8 módszer, hogy több szabadidőd legyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Anya, háziasszony, feleség és kenyérkereső. Ez akárhogyan is számoljuk négy szerep, aminek meg kell felelnie egy nőnek. Nem könnyű feladat. Van, amikor az egyik, van amikor a másik kap nagyobb hangsúlyt az életedben. Persze van egy szerep, ami gyakrabban kerül a háttérbe, mint a másik három. Ez a háziasszony szerepe. Nincs mit szégyellni rajta!

Takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás

Még csak véletlenül se legyen lelkiismeret-furdalásod miatta! Sőt mi több, még tippeket is adunk, hogyan spórolj a házimunkán, és hogyan maradjon több időd a másik három, sokkal fontosabb szerepre!

1. Viseld többször a nadrágokat, pulóvereket!

A farmer egy szuper anyag, valahogy alig látszik rajta a piszok... :) Nem kell minden viselés után kimosni. Viseld párszor őket, hiszen nem fog látszani rajta semmi, ha mégis egyértelmű foltokat látsz rajta, akkor persze mosd ki.

A törölközőt sem kell minden használat után kimosni, csak ügyelj arra, hogy teljesen száradjon meg a használatok között. Itt elolvashatod, hogy milyen gyakran kell a törölközőt cserélni.

A pulóverek és felsők sem szorulnak minden esetben mosásra. Ne dobj mindent automatikusan a szennyesbe, és máris megspóroltál egy csomó mosó- és teregetőidőt. :)

2. Csak azt vasald le, amit nagyon muszáj!

Ne vasald le az olyan textíliákat, amik úgyis gyűrődnek és igazából senki sem látja őket... Ilyen például az ágynemű. Utálsz vasalni? Erre is van egy tippünk, és vasaláskönnyítő módszereink is! Olvass róluk itt!

3. Szerezz be egy tollseprűt vagy egy mikroszálas porseprűt!

Nem kell minden héten A-Z-ig portalanítanod, lepakolnod a polcokat és áttörölgetned mindent. Használj egy tollseprűt vagy egy mikroszálas porseprűt minden második héten. Ez szépen beférkőzik a porcelánok közé és a könyveket is leporolhatod vele, sőt, a virágok levelein is óvatosan végigszaladhatsz, és, ami a legfontosabb: gyorsan. Az idősebb gyerekeket már bevonhatod ebbe a műveletbe.

4. Ne tartogass semmit!

Ha valamire úgy gondolsz, hogy majd még jó lesz valamire..., azt azonnal dobd ki. Megmondjuk, hogy mire lesz jó: egy csomó plusz munkát ad majd a következő lomtalanításkor. Szóval, amit igazából feleslegesnek ítélsz, és csak a helyet foglalná a lakásban, azt azonnal dobd ki! Ha ide-oda kell pakolgatni, az is felesleges időtöltés...

Ugyanez igaz az ételmaradékokra is. Dobd ki őket legfeljebb 4 nap után, ha nem fogyasztottátok el. Később kínszenvedés lesz a szag... Ha előbb eszedbe jut, hogy megmentsd az ételt, akkor fagyaszd le. Ezt kell tudnod az ételek hűtéséről, fagyasztásáról. Így kevesebbszer kell főznöd.

5. Ne bajlódj a sütővel!

Légy körültekintő, amikor használod a sütőt. Ha olyasmit sütsz, ami fröcsöghet, vagy lefolyhat, tegyél alá még egy tepsit. A szakértők egyébként azt mondják, hogy a sütőt elég egy évben kétszer-háromszor kitakarítani, a nagytakarítások között pedig, ha észreveszünk kisebb-nagyobb foltokat, azokat eltávolíthatjuk. Egyébként elég az ajtaját gyakrabban mosni. A zsíros sütőkhöz itt találhatsz házi tisztítószer receptet!

6. Ne mosd fel a parkettát!

A parkettát nem szabad olyan sokszor felmosni, mivel nem tesz jót neki a víz. Tegyél a szoba elé egy lábtörlőt, azt porszívózd fel gyakorta, hogy ne szálljon a por. Kérj meg mindenkit, hogy a cipőjét vegye le a bejáratnál, mivel azzal sok mocsok juthat a lakótérbe. Kíméld meg magad a folyamatos porszívózás – felmosás kombótól.

7. Menüzzetek!

A több szabadidő érdekében egyetek néha egy menüt valamelyik étteremben. Ne főzz: ezzel megspórolod a bevásárlás, a főzés és a mosogatás idejét is! Inkább menjetek el kirándulni.

8. Áztasd be!

Ha nincs kedved vagy időd azonnal elmosogatni, akkor legalább áztasd be az edényeket, így nem szárad rá a maradék. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz elmosogatni, amikor rákerül a sor.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...