2021.03.08. 17:48:17 11585 321

Takaríts - burgonyával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte elengedhetetlen eleme a mindennapjainknak a burgonya, legalábbis az átlag magyar háztartásban az egyik leggyakoribb köret. Laktató és nagyon finom tud lenni, tehát általában van otthon. De gondoltál már rá, hogy akár a konyhai takarítás során is elővedd a krumplit a fiókból?

Burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya

Általában a krumplit hámozzuk, szeleteljük, fűszerezzük, főzzük, sütjük és talán elsőre hajmeresztőnek tűnhet az ötlet, hogy ezek mellett takarításra is használjuk. Márpedig a lehetőség előttünk áll, gazdaságos, praktikus és valóban működő trükkökkel. Tehát a krumplipucolás helyett, krumplival pucolásra fel!

Folttisztításhoz komoly segítség

Ennél a kis praktikánál még a szokásosnál is gazdaságosabban oldhatod meg a folttisztítást: a krumpli főzővizével itasd át a foltos részt a kárpiton, ruhán, majd hagyd egy kicsit fellazulni a foltot. A mosás így jóval könnyebben kiszedi a makacs, vörösbor pacát és más „eltüntethetetlen” kategóriás szennyeződéseket.

Felejtsd el a rozsdát

Olykor a konyhai eszközök is hajlamosak a rozsdásodásra, például a nem megfelelően kezelt vas edények. De a mosogatógéptől egy idő után a serpenyők is hajlamosak lehetnek az oxidálódásra. A krumpliban lévő oxálsav segítségedre lesz, hogy ezek az edények visszanyerjék egykori fényüket. Vágd félbe a burgonyát és dörzsöld vele a problémás részeket, míg az eredmény már számodra tetszetős. Mikor a krumpli felülete túl simává válik, csak vágj le róla egy réteget és folytathatod is a munkát. Hogyha pedig nagyon tapad a felülethez a krumpli, egy pár csepp étolajjal segíts rajta.

Ezután jöhet egy egyszerű mosogatás és már kész is. Természetesen ollók, metszőolló, kések, bogrács és más elrozsdált holmik rendbetételéhez épp így használhatod.

Legyen újra fényes az ezüst!

Mind az ezüst ékszerek, mind a talán már letűnt és ritka, de még 1-1 háztartásban fellelhető ezüst evőeszközök befeketednek egy idő után. Ez az ezüst-szulfid rétegnek köszönhető, ami akár a levegővel való érintkezéstől vagy a tisztítószerektől, bőrfelülettől is kialakul. A krumpli főzővize viszont leoldja az elszíneződést. Egy órán át pihentesd benne a feketés színt öltő ezüstjeid, majd egy puha ronggyal töröld szárazra. Úgy csillog majd mind, mint új korában!

Forrás: sobors.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...