2021.03.08. 17:48:17 10215 318

Takaríts - burgonyával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte elengedhetetlen eleme a mindennapjainknak a burgonya, legalábbis az átlag magyar háztartásban az egyik leggyakoribb köret. Laktató és nagyon finom tud lenni, tehát általában van otthon. De gondoltál már rá, hogy akár a konyhai takarítás során is elővedd a krumplit a fiókból?

Burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya

Általában a krumplit hámozzuk, szeleteljük, fűszerezzük, főzzük, sütjük és talán elsőre hajmeresztőnek tűnhet az ötlet, hogy ezek mellett takarításra is használjuk. Márpedig a lehetőség előttünk áll, gazdaságos, praktikus és valóban működő trükkökkel. Tehát a krumplipucolás helyett, krumplival pucolásra fel!

Folttisztításhoz komoly segítség

Ennél a kis praktikánál még a szokásosnál is gazdaságosabban oldhatod meg a folttisztítást: a krumpli főzővizével itasd át a foltos részt a kárpiton, ruhán, majd hagyd egy kicsit fellazulni a foltot. A mosás így jóval könnyebben kiszedi a makacs, vörösbor pacát és más „eltüntethetetlen” kategóriás szennyeződéseket.

Felejtsd el a rozsdát

Olykor a konyhai eszközök is hajlamosak a rozsdásodásra, például a nem megfelelően kezelt vas edények. De a mosogatógéptől egy idő után a serpenyők is hajlamosak lehetnek az oxidálódásra. A krumpliban lévő oxálsav segítségedre lesz, hogy ezek az edények visszanyerjék egykori fényüket. Vágd félbe a burgonyát és dörzsöld vele a problémás részeket, míg az eredmény már számodra tetszetős. Mikor a krumpli felülete túl simává válik, csak vágj le róla egy réteget és folytathatod is a munkát. Hogyha pedig nagyon tapad a felülethez a krumpli, egy pár csepp étolajjal segíts rajta.

Ezután jöhet egy egyszerű mosogatás és már kész is. Természetesen ollók, metszőolló, kések, bogrács és más elrozsdált holmik rendbetételéhez épp így használhatod.

Legyen újra fényes az ezüst!

Mind az ezüst ékszerek, mind a talán már letűnt és ritka, de még 1-1 háztartásban fellelhető ezüst evőeszközök befeketednek egy idő után. Ez az ezüst-szulfid rétegnek köszönhető, ami akár a levegővel való érintkezéstől vagy a tisztítószerektől, bőrfelülettől is kialakul. A krumpli főzővize viszont leoldja az elszíneződést. Egy órán át pihentesd benne a feketés színt öltő ezüstjeid, majd egy puha ronggyal töröld szárazra. Úgy csillog majd mind, mint új korában!

Forrás: sobors.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.