2022.06.22. 17:30:00 7553 249

Szünidei gyerekirodalom: Mit olvassatok a nyáron?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kitört a szünidő! Az iskolás korú gyerekek szülei már gondosan beosztották gyerekfelügyeletre a mozgósítható rokonokat, és a tábori jelentkezések is megtörténtek. De az otthon együtt töltött hetek programterve is körvonalazódik sokak fejében. A sulit természetesen ki kell pihenni, de a könyveket ne száműzzük!

Olvasó kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasó kislány

A könyvkiadók évek óta komolyan foglalkoznak azzal, hogy a különböző korosztályú gyermekek igényeinek ugyancsak megfeleljenek. Szükséges is az, hogy az óvodás korú gyermekeket és kisiskolásokat érintő témák a nekik való nyelvezettel megfogalmazva ilyen téren előtérbe kerüljenek a könnyebb megértés végett.
A mesék és történetek pozitív hatásáról biztosan nem kell részletekbe menően értekezni, így jöjjön is egy rögtönzött könyvajánló.

Mit olvassunk a gyerekekkel idén nyáron?

Óvodásoknak ajánlva

Finy Petra - Óvodások kézikönyve

Az óvodás mindennapok által keltett szorongás remekül oldható ezzel a sajátos humorú könyvvel, azonban a kedves óvónénik és a vicces történetek a szülőknek ugyanolyan hatékony segítőtársa lehet, mint a kicsiknek. A kötet már az óvodába készülő, 3 éves korosztály számára is olvasható.

3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz

A Pagony kiadó gondozásában megjelent kötet 16 magyar szerző rövidebb, szellemes és tanulsággal végződő történetét tartalmazza, amelyek jó szolgálatot tehetnek olyankor, amikor várakozni kényszerülünk valahol a 3 és 6 év közötti gyerkőccel.

Kisiskolásoknak címezve

Majoros Nóra - Borz beköltözik

Méltán lehet ez a kedves könyv az első közösen elolvasott történet, hiszen úgy van kialakítva, hogy a kezdő könyvolvasók is könnyen el tudják olvasni. a nyomtatott nagybetűvel szedett oldalokon vastagon szedett sorok is találhatók, amik felolvasása már a legkisebbeknek is sikerélményt nyújthat. A bájos és humoros történet 6 éves kortól ajánlható olvasmány.

Bán Zsófia - Vagánybagoly és a harmadik Á - avagy mindenki lehet más

Az írónő első meséskönyvében olyan témákat jár körbe, amelyek megbeszélése elvezet a toleráns felnőtté váláshoz. A humoros történetek egy-egy nem megszokott jelenséget mutatnak be, hangsúlyozva a világunk sokszínűségét. A kötetet 6 éves kortól 10 éves korig ajánlják.

+1 Bajzáth Mária: Pont, pont vesszőcske - Legkisebbek magyar népmeséi

A mesepedagógia kedvelői polcán már biztosan ott van ez a válogatáskötet is, amelyet már az anyaméhben fejlődő babáknak is javasolt olvasgatni. Az egészen piciknek ajánlott gyűjtemény meséi és mondókái hét alaptéma köré lettek felfűzve, és az élet és halál körforgása mentén adnak útravalót - egészen 3 éves korig.

Forrás: www.wmn.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...