2017.05.20. 14:16:55 13883 295

„Szőrtelen” tippek - Tanácsok szőrtelenítéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz utolsó hónapját tapossuk, nemsokára itt a nyár, a csini szoknyák, falatnyi sortok, szuper bikinik, trendi fürdőruhák ideje! Ha télen néha el is sumákoltuk, most már ideje rendszeresen elővenni a borotvát, gyantát, epilátort és rendszeresen „nekiesni” vele virgácsainknak (is).

Borotválás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borotválás

Valljuk be, nem a legkellemesebb időtöltés a szőrtelenítés – a gyanta, epilátor fáj, a borotva ugyan nem fájdalmas, de aki ezt használja, annak gyakran kell ismételgetni a műveletet a tökéletes simaságért. Szóval, ez amolyan szükséges rossz. De nincs menekvés, ha nem szeretnénk a rekkenő hőségben is hosszúnadrágban, hosszú szoknyában feszengeni, jó lesz „nekiesni” annak a „sörénynek”. Ha úgy érzed, van még mit tökéletesíteni a technikádon, adunk néhány tippet, amivel garantált a siker, ha a borotválást választod szőrtelenítő gyanánt.

Így „borotválkozz”, hogy az eredmény tökéletes legyen

Szabadulj meg a régitől!

Mielőtt borotválásra adod a fejed, vagyis a lábad, ellenőrizd le az eszközöket! A régi, életlen borotvát hajítsd ki, mert könnyen sérülést okozhatsz magadnak!

Ne feledkezz meg a radírozásról!

Mielőtt nekiesnél a virgácsaidnak, bőrradírral alaposan távolítsd el az elhalt hámsejteket. A benőtt szőrök is könnyebben felszínre kerülnek, ha a felettük lévő vékony bőrt ledörzsölöd radírozás közben!

Melegen a legjobb!

Míg radírozol, arra az időre, minimum 10 percre áztasd be a borotvát, vagyis a pengéket meleg vízbe. A forró, vagyis meleg borotva ugyanis jobban vág. Két lehúzás között is meleg vízben öblítsd le a pengéket!

Reggel a legjobb!

A legoptimálisabb időpont megszabadulni a kellemetlen szőrszálaktól a reggel, vagyis a reggeli zuhany! Ilyenkor még nem igazán tért magához a tested, a vér még nem járta át, így kevésbé vérezhet a seb, ha megsérted magad a borotvával.

Hagyd hatni!

Csak felkened a borotvazselét, illetve –habot, és azonnal húzod is végig a borotvát az adott részen? Nem túl jó megoldás! Hagyd hatni pár percig, mielőtt „belevágsz”, hogy a hab, zselé felpuhítsa a nem kívánt szőrszálakat.

Öblítés csak hidegen!

Ha megvagy, a maradék habot csakis hideg vízzel öblítsd le a lábadról! A hideg összehúzza a pórusokat, és az apróbb sérülések sem gyulladnak be a hideg hatására.

Ne felejtsd el az ápolást!

Borotválás után a bőr sokszor tűnik száraznak. Ez nem csoda, hiszen a legfelső hámréteget is eltűntetjük e művelet alkalmával. Ezért ne feledkezz meg bekenni a lábaidat testápolóval, hogy nedvességgel, vitaminokkal töltsd fel a bőröd!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.