2016.12.11. 08:40:33 10535 321

Szomjat olt, élénkít, nyugtat – Mindent a rooibosról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hosszú utat tett meg, mire eljutott hozzánk is, hogy oltsa szomjunkat, és kihasználhassuk egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait. Míg nyáron jeges frissítőként kortyolhatjuk a vöröses színű rooibos teát, addig télen, vagy az év bármely szakában, melegen fogyasztva nyugtató hatású. Érdemes megkóstolni!

Rooibos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rooibos

Honnan és miből?

Dél-Afrika az őshazája, ahol is az őshonos vörös fokföldirekettye cserjéjének hajtásainak, hosszúkás, fiatal leveleinek kézzel való szüretelésével, halmokba gyűjtve, fermentálással készül a vörös italt adó tea, melyet végül sterilizálnak, majd szárítanak, és így kerül forgalomba. Ami fontos, hogy az ültetvényeken szigorúan vegyszer nélkül dolgoznak, a munkafolyamat minden fázisa természetes módszerekkel történik.

Mióta?

Nagy múlt van mögötte, már az 1700-as években született írásokban említést tesznek használatáról. Kereskedelmi forgalomba a XX.század elején került, azóta kutatások sorozata indult a rooibos gyógyászatban, illetve szépségápolásban betöltött szerepéről.

Miért?

Rengeteg pozitív hatása van szervezetünkre, megkíséreljük összegyűjteni ezeket.

  • Olyan ásványi anyagokban bővelkedik, mint a réz, a magnézium, a mangán, a fluor, a kalcium és a cink.

  • Antioxidáns tartalma igen jelentős, így az élettani öregedés lassításában nagy szerepe van, felveszi a harcot a káros szabadgyökök ellen. De ennek köszönhetően a prosztatagyulladás miatti kellemetlenségeket is enyhíti.

  • Koffeinmentes, így az arra érzékenyek, vagy azt kerülni vágyók is bátran fogyaszthatják.

PROAKTIVdirekt nyereményjáték - nyerj akár 10.000.000 Ft-ot!PROAKTIVdirekt nyereményjáték - nyerj akár 10.000.000 Ft-ot!
  • Alacsony cserzőanyag tartalmának köszönhetően kíméletes a gyomrunkhoz. Ha hosszabb ideig ázik, kellemes, dióra hajazó íze akkor is megmarad, nem lesz kesernyés.

  • Magas C-vitamintartalma nem csak immunrendszerünknek jó, hanem segít megszabadulni a felesleges kilóktól, hiszen zsírégető hatással bír. A benne lévő kálium vízhajtó tulajdonságának köszönhetően a sejtek között megrekedt víz – mely sokszor az alattomos pocakért felelős – is könnyebben kiürül. Segíti az emésztést is.

  • Nyugtató hatásának köszönhetően a gyomorideg, fejfájás ellenszere is lehet.

  • Asztma, szénanátha esetén is rendkívül hasznos ezt iszogatni, de a hasnyálmirigy bajokra is jó lehet.

  • Külsőleg is alkalmazható, olyan nyavalyák ellenszere lehet, mint a pikkelysömör, vagy az ekcéma. Bőrápoló szerek alapanyaga, például a pattanásos bőr ellen is felveszi a harcot.

  • Gyulladásgátló, görcsoldó és anti-allergén hatással is bír.

Hidegen? Melegen?

A válasz: mindenhogy! Míg melegen, forrón kortyolgatva nyugtató hatását élvezhetjük, hidegen, jeges teaként fogyasztva igazi nyári frissítő. Elkészítése rendkívül egyszerű: csak leforrázzuk a filtert vagy a teatojásban megbúvó szárított teát, és kb. 5 percig állni hagyjuk. Édeskés ízének köszönhetően nem igényel különösebb édesítést.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: napidoktor.hu, femina.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.