2020.12.25. 18:03:43 10525 262

Szívmelengető történetek – 2. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is imádod azokat a történeteket, amelyek megmelengetik a lelked? A gyönyörű dolgokat érdemes megosztanunk másokkal, ennek okán egy online kezdeményezés lehetővé tette a névtelen igaz történetek megosztását, amiből most hoztunk nektek 8 olyan szívmelengető írást, amitől a meghatódás garantált.

Karácsonyi meseolvasás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi meseolvasás

Az igaz szerelem

Időseknek és fogyatékkal élőknek tanítok idegen nyelveket a helyi közösségi házban. Mint minden nap, most is az óra megkezdése előtt az idős diákjaim készülődtek, elővették a füzeteiket, szemüvegüket és hallókészüléküket. Aztán az egyik 81 éves férfi diákom oda fordult a feleségéhez, hogy segítsen tesztelni a hallókészülékét:

  • Mondj valamit.
  • Szeretlek. – suttogta a felesége válaszul.
  • Tessék? – kérdezte a férfi és közben állított egyet a hallókészülékén.
  • Szeretlek! – mondta sokkal hangosabban a feleség.

Annyira zavarba jöttek ettől mind a ketten, hogy hangosan elkezdtek nevetni, majd a férfi gyengéden arcon csókolta a feleségét. Engem ez a jelenet annyira meghatott, hogy könnyes szemmel kellett aznap megtartanom az órát. Fantasztikus volt látni, hogy létezik igaz szerelem.

A problémamegoldás

Lassan már két éve alkotunk egy párt a barátnőmmel, a világ legboldogabb emberévé tett, amikor igent mondott. Azonban nemrégen olvasott egy könyvet, amelyben a horoszkópok összeillőségéről lehetett több információt megtudni. Zokogva jelentette be, hogy a horoszkópunk szerint nem illünk össze és lemondja az esküvőt. Úgy döntöttem, hogy felhívom a nyomdát és felajánlok nekik egy nagyobb összeget, ha újra nyomtatnak nekem egy példányt, amelyben az áll, hogy összeillünk a kedvesemmel. Az üzletbe belementek, most éppen úton vagyok, hogy átvegyem a könyvet.

A hűséges férj

Orvosként dolgozunk mind a ketten a férjemmel. Egy nap meglátogattam az irodájában, de még nem volt bent, ezért eldőltem a könyvespolc mögötti kanapén, “miért is ne lazítsak, amíg várok rá” gondolattal a fejemben. Rövidesen meg is jelent a férjem egy fiatal és nagyon csinos gyakornokkal az oldalán. A hölgy nem győzött áradozni a férjemről, mennyire szuper ember, fantasztikus férfi és orvos. Minden csáberejét bevetve. Engem nem vettek észre, eltakart a könyvespolc, de én teljesen ledermedtem a szívem a torkomban vert. Mígnem a férjem hirtelen megszólalt és nagyon udvariasan, de határozottan közölte a csinos kollégával, hogy felesége van, akit nagyon szeret és jobban tenné, ha inkább a saját korosztályából választana magának párt, majd kimentek a recepcióhoz. Észrevétlenül kiosontam az irodából és hetekig a felhők közt jártam a boldogságtól. Hálás vagyok, mert az én férjem valóban egy fantasztikus ember.

A törődés fontossága

A nagybátyámat elütötte egy teherautó, szörnyű sérüléseket szenvedett. Minden csontja eltört és borzalmas látványt nyújtott. A felesége és gyermekei teljesen elfordultak tőle és gyakorlatilag magára hagyták. Egyedül az én nagyon szeretett édesanyám sietett a segítségére. Hónapokig látogatta a kórházban, majd mikor az állapota megengedte otthon ápolta tovább, ágytálazta, mosdatta, etette és szórakoztatta. Szegénynek semmi ideje nem maradt saját megára így én is igyekeztem minél többet segíteni neki. Most egy év telt el a baleset óta és nagybátyám újra tud járni, ha bár csak bottal, de nagyon szépen gyógyul. Az én anyukám a legcsodálatosabb ember a világon. Elkezdtem spórolni, hogy el tudjam vinni őt egy nyaralásra. A kedvességét fontosnak tartom meghálálni.

forrás: twice.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...